Amper corona-overtredingen tijdens de Ronde

Amper corona-overtredingen tijdens de Ronde


De oproep aan de wielerfans om Vlaanderens Mooiste voor de buis te volgen, is niet in dovemansoren gevallen. En de supporters of omwonenden die toch aanwezig waren langs het parcours hebben de opgelegde coronamaatregelen goed opgevolgd. Dat tonen ook de cijfers van de lokale en federale politie met betrekking tot het aantal overtredingen.

Extra controles

De federale en lokale politie waakten zondag samen over een coronaveilig verloop van de Ronde van Vlaanderen. “Zoals aangekondigd werden er extra controles uitgevoerd inzake de mondmaskerplicht langs het parcours, het publieksverbod langs hellingen en kasseistroken en het samenscholingsverbod”, vertelt gouverneur Carina Van Cauter.

De controles werden uitgevoerd door de federale politie en 12 lokale politiezones, al dan niet bijgestaan door gemeenschapswachten en stewards: Regio Rhode en Schelde, Vlaamse Ardennen, Brakel, Ronse, Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem, Sint-Niklaas, Kruibeke-Temse, Berlare-Zele, Wetteren-Laarne-Wichelen, Erpe-Mere/Lede, Dendermonde en Waasland-Noord. “Ik wil al deze mensen nogmaals bedanken voor hun inzet”, zegt gouverneur Van Cauter.

Quasi geen overtredingen

De meeste mensen die in overtreding waren, gaven onmiddellijk gevolg aan de vraag om het mondmasker op te zetten of wat verder uit elkaar te gaan staan. Uiteindelijk werd slechts één proces-verbaal opgemaakt.

“Een succes”, besluit gouverneur Van Cauter. “De supporters hebben zich voorbeeldig gedragen en hebben daarmee bewezen dat de koers coronaproof kan verlopen. Een opsteker voor de toekomst.”


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


De lokale politie Vlaamse Ardennen kreeg melding …

In de periode van woensdag 25 november …