Rotary Oudenaarde biedt jonge artiesten virtueel podium

Datum Event: 07/11/2020

Rotary Oudenaarde biedt jonge artiesten virtueel podium


Op 7 november, van 13 uur tot 23 uur, spelen 10 jonge concertpianisten een marathon-recital ‘Weer-Klank, Pianoparels’ in de iconische kapel van Kerselare (Oudenaarde). Opeenvolgend brengen ze elk een kort concert van een halfuur, dat telkens door maximum 80 toeschouwers kan worden bijgewoond. Op het programma staan onder meer Chopin, Beethoven, Liszt, Brahms, Tsjaikovski.

Het ondersteunen van kunstenaars, van welke kunsttak dan ook, die in deze coronatijd elke publieke activiteit geschrapt zagen, is in deze tijden onontbeerlijk. Vandaar dat Rotary Oudenaarde ook aan de jonge beeldende kunstenares Hanne Biesemans gevraagd heeft tijdens de recitals een schets van de spelende pianist te maken. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door actrice Anne-Laure Vandeputte. 

Het evenement wordt integraal gefilmd en zal in uitgesteld relais worden uitgezonden door Brava TV en wordt door Rotary Oudenaarde via YouTube aan het breedst mogelijke publiek aangeboden.

Rotary Oudenaarde streeft ernaar om kwalitatief hoogstaand beeld- en klankmateriaal te verspreiden en hiermee gaat een belangrijke investering gepaard, namelijk iets meer dan 7500 euro. Dit bedrag kan niet enkel verzameld worden aan de hand van het beperkte aantal ingangskaarten. Daarom doen ze een beroep op kunst en cultuur geëngageerd Vlaanderen om via het crowdfundingplatform OKPAL.com hun aan de nodige fondsen te helpen. De netto-opbrengst van dit evenement wordt uiteraard verdeeld onder de deelnemende kunstenaars.

Voor meer info, het programma en tickets: www.janlust.be/weer-klank.Meer nieuws uit de streek