Stad Oudenaarde voorziet noodopvang voor kinderen van ouders uit zorgsector

Stad Oudenaarde voorziet noodopvang voor kinderen van ouders uit zorgsector


Stad Oudenaarde biedt in de tweede week van de verlengde herfstvakantie noodopvang aan voor kinderen van ouders uit de zorgsector. “In samenwerking met de Oudenaardse onderwijsraad en Creafant vzw voorzien we opvang zodat we de ouders die werken in de zorg uit de nood kunnen helpen”, zegt schepen Sybille De Vos.

De Oudenaardse noodopvang vindt plaats op 9, 10, 12 en 13 november in KBO Leupegem. Het is een samenwerking tussen het stadsbestuur, de Oudenaardse onderwijsnetten en Creafant vzw. “We willen noodopvang bieden aan Oudenaardse leerlingen waarvan de ouders in de zorg werken, kinderen van ouders die in Oudenaardse zorginstellingen werken, maar ook aan kinderen uit kwetsbare gezinnen”, zegt schepen Mathieu Mas.

Momenteel kunnen maximaal 34 kinderen terecht in de noodopvang. “Als er meer aanvragen binnenkomen, zullen we de nood zeker herbekijken. We willen iedereen uiteraard aanmoedigen om eerst zelf op zoek te gaan naar een opvang via andere kanalen, maar we beseffen dat dit niet voor iedereen even evident is. Op deze manier willen we die gezinnen uit de nood helpen”, zegt schepen Sybille De Vos.

Aanmelden voor de opvang kan via www.kriebelkampen.com.Meer nieuws uit de streek