Toegangsbeperking voor drukste zone Donkvijver

Toegangsbeperking voor drukste zone Donkvijver


Copyright foto: Stad Oudenaarde

De voorbije periode was het door de tropische temperaturen vaak koppen lopen aan de Oudenaardse Donkvijver. In tijden waarin het Coronavirus nog zeer actief blijkt, is dit natuurlijk allerminst ideaal. Net zoals aan de kust en in verschillende provinciale domeinen, ziet nu ook het Oudenaardse stadsbestuur zich daarom verplicht om in te grijpen en de drukte te beperken. 

Burgemeester Marnic De Meulemeester, onder andere bevoegd voor veiligheid: “Als lokaal bestuur willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en er alles aan doen om een verdere heropflakkering van het virus te helpen voorkomen. Het laatste waar iedereen zit op te wachten, is een tweede lockdown. Ondanks de massale inzet van onze politiediensten, merken we dat niet iedereen het even nauw neemt met de verplichte preventiemaatregelen. Om ook op drukke dagen de broodnodige social distancing te kunnen waarborgen, zullen we daarom de kernzone van het recreatiedomein afbakenen en laten we voortaan slechts een beperkt aantal personen toe.”  

De kernzone omvat de site van The Outsider, surfclub Absolut en de ligweide met speeltuin. Personen met een reservatiebewijs voor activiteiten georganiseerd door The Outsider of surfclub Absolut krijgen steeds toegang. De toegangsbeperking gaat in op woensdagmiddag 12 augustus en wordt voortdurend geëvalueerd binnen de veiligheidscel. 



Meer nieuws uit de streek


Naar jaarlijkse traditie staat in de tweede …

Begint het eindejaar bij jou ook al …