Versoepeling coronamaatregelen

Versoepeling coronamaatregelen


De burgemeester heeft op 26 augustus een nieuw besluit genomen waarmee het besluit van 12 augustus vanaf vrijdag 28 augustus wordt opgeheven. Brakel zit (op basis van de cijfers van de Zorgatlas van de Vlaamse overheid) onder de alarmeringsdrempel van 20. Ter informatie: het besluit van 12 augustus maakte reeds een einde aan het verbod op voetballen. Wel werd de mondmaskerplicht op het volledige grondgebied van de gemeente en de aangepaste openings- en sluitingsuren voor de horeca behouden.

Met het besluit van 26 augustus stopt dan ook vanaf vrijdag 28 augustus de verplichting om vanaf 12 jaar steeds een mondmasker te dragen op het openbaar domein. De horeca kan nu opnieuw openen overeenkomstig de richtlijnen van de federale overheid en onder andere openblijven tot één uur ’s nachts. Daarnaast blijven ook de andere richtlijnen van de federale overheid van kracht.

Meer info kan hieromtrent gevonden worden op www.brakel.be. In het bijzonder de federale richtlijnen rond de social distancing, de sociale bubbel en het dragen van het mondmasker (o.a. in winkels, in de horeca zodra men niet aan de tafel zit, op het openbaar vervoer, …) blijven relevant.Meer nieuws uit de streek


OPENDOEK, de koepel van het amateurtheater, lanceert …

Op zaterdag 19 september is het opnieuw …