Werken Della Faillestraat

Werken Della Faillestraat


Ter verbetering van de zuiveringsgraad legt de gemeente Kruisem de komende weken een gescheiden riolering aan in de Della Faillestraat. Uiteraard zal dit hinder met zich meebrengen. Maar men is ervan overtuigd dat communicatie kan helpen deze hinder en de bijhorende frustratie te beperken. De gemeente probeert alle inwoners aan de hand van nieuwsbrieven, via Facebook en via de website te informeren over de komende hinder.

Onder voorbehoud van de weersomstandigheden, starten de werken in de week van 14 september. Dan worden de bestaande bomen gerooid, het wegdek opgebroken tussen huisnummer 5 en 15, en wordt op dezelfde plaats riolering aangelegd.

Hinder

De eerstkomende 3 weken zal de hinder heel lokaal zijn. De bewoners die in de werkzone wonen, worden gevraagd om hun wagen voor 7 uur ’s morgens uit de werkzone te verwijderen. Er wordt naar gestreefd om ’s avonds en tijdens het weekend alle opritten bereikbaar te hebben. Zodra de aannemer in de Lange Aststraat begint (midden oktober), zal er hinder zijn voor het doorgaand verkeer daar. Later volgt hier meer info over.   

Bomen

De bestaande bolacacia’s die er nu staan, zullen gerooid worden. Een aantal van deze bomen is dood en anderen vertonen zwakheden.

Na de wegeniswerken zal de Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ aangeplant worden. De Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ is een niet hoog wordende boom met rechte stam en ruwe schors. Hij vormt een piramidale tot eivormige kroon. Hij bloeit zeer rijk met witte bloemen. De oude schors is ruw en grijsbruin en schilfert af in kleine plaatjes. In de herfst kleurt hij geel tot oranje. Het blad blijft lang aan de boom, meestal tot de eerste vorstperiode. De bloemen zijn zuiverwit, zeer talrijk, vijf kroonbladen, verschijnen vóór de bladontwikkeling in tuilen, eind april, begin mei. 

De bewoners van de zone waar er werken zijn, krijgen periodiek een bewonersbrief in de brievenbus. Op www.kruisem.be vind je heel wat info over deze werken en ook via Facebookpagina van de gemeente kan je de werken op de voet volgen.Meer nieuws uit de streek


Oudenaarde, Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem verplichten mondmaskers …

De intergemeentelijke veiligheidscel van de politiezone Vlaamse …