Zwerm: internationaal muziek- en woordfestival

Zwerm: internationaal muziek- en woordfestival


Nu concerten in volle kerken even niet mogelijk zijn, wil LozerCultureel het publiek, ieder in zijn bubbel, op aanvaardbare afstand en soms met mondmasker, toch laten genieten van het beste wat er bestaat: de vitamines en de energie van de “ware” kunst.

Bezoekers kunnen wandelen, fietsen of zich desnoods met de wagen begeven naar 7 wondermooie locaties in Kruisem, voor in totaal 28 concerten/voorstellingen.

Wat te denken van de geopende kasteeltuinen van kasteel Aaishove te Kruisem, de klaterende schittering van de gerestaureerde kerk van Ouwegem, de paarden-inlooppiste van Hoeve ter Linde, de iconische Zijldegemkouter, de onvolprezen klinkende akoestiek van de kerk van Wannegem, de binnenkoer van Hof ter Weeden, of de geheime pracht van een 19de-eeuwse binnentuin op Huisedorp?

De Japanse drums van Araumi Daiko zullen je verstommen, de stemmen van een mezzosopraan en een oer-Russische bas grijpen ieders ziel, Sigiswald Kuijken en kwartet bedwelmen je dan weer met ongekende pareltjes van Mozart en Haydn.

Jan De Corte, geflankeerd met levensgezel Sigrid Vinks, brengt fragmenten uit het oeuvre van Shakespeare, vervolgens is er nog wat gipsy muziek uit Hongarije met het trio Tzigane, het jeugdige Ferdinand-blazersensemble met hoorns, klarinetten en fagotten is ook van de partij. De afsluiter is een toekomstige kandidaat van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Praktisch

Zwerm gaat door op 9 augustus, van 12 tot 19 uur. Reserveren is verplicht, het aantal plaatsen is beperkt. Tickets kosten 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor jongeren van 12 tot 23 jaar. Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis welkom. De winst is ten voordele van “Muzikale Vitamientjes”, voor bewoners van het Kruisemse Woon- en Zorgcentra.

Reserveren kan via lozercultureel@hotmail.com of via 0470 08 21 30.Meer nieuws uit de streek


Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kent …

Toen minister van jeugd, Benjamin Dalle, op …