Aanpak vergroening en onderhoud op begraafplaatsen

Aanpak vergroening en onderhoud op begraafplaatsen


Het gemeentebestuur heeft de laatste jaren verschillende stappen gezet om de kerkhoven op de gemeente net te houden en er een groene rustige omgeving van te maken. De technische dienst en de groendienst hebben hier een passende invulling aan gegeven.

Begraafplaatsen Hooglede

Op de begraafplaats in de Kleine Noordstraat werden de beplanting en paden tussen de graven heraangelegd zodat het geheel een verzorgde en onderhoudsvriendelijke plaats werd. Samen met de aangelegde eigentijdse zones voor de herdenkingsboom en de oud-strijders vormt dit een rustig kader.

Op de begraafplaats in de Veldstraat werd in 2020 een uitbreiding van de kelders voorzien. Daarnaast werd een volledig nieuw urneveld aangelegd en uitgebreid. De noodzaak naar uitbreiding van deze zone was nodig omdat het bestaande urnenveld was volzet. In het najaar wordt de zone afgewerkt met de nodige aanplantingen in de rand langs de nieuwe afsluiting. Aansluitend wordt ook de hondenloopweide passend ingevuld.

Begraafplaats Gits

In Gits werd in het verleden ruimte vrijgemaakt in de G zone om zo het urneveld te kunnen uitbreiden. Die uitbreiding zal volgend jaar uitgevoerd worden. De herdenkingsboom en de eigentijdse sterretjesweide zal volgend jaar zal worden uitgebreid met een passend monument voor Gitse oud-strijders.

Dit jaar werden de paden aan de rechterkant van de dreef voorzien van een passende boordsteen. Het losliggend grind werd vervangen door grindgazon die een vaste groene grasstrook vormt tussen de graven en de aangeplante vrije zones met lavabedekking. Dit zorgt voor een makkelijk onkruidvrij onderhoud.

Begraafplaats St Jozef

Er worden geen nieuwe graven meer bijgeplaatst op de begraafplaats rond de kerk van St Jozef. De begraafplaats zal verder onderhouden worden om de aanwezige grafstenen in stand te houden en de overledenen hun ereplaats te geven naar de nabestaanden toe.

Mondmaskerplicht

Breng je binnenkort een bezoek aan één van de begraafplaatsen in Hooglede? Denk er dan aan om tijdens je bezoek een mondmasker te dragen.Meer nieuws uit de streek


Na de zomerzoektocht van Infopunt Trimard (in …

Corona stelt ons sociaal leven zwaar op …