Ardooie zet zichzelf op de (fiets)kaart

Ardooie zet zichzelf op de (fiets)kaart


Ardooie stimuleert deze zomer het toerisme in haar gemeente. De gemeente geeft een nieuwe toeristische gids uit en er worden verschillende activiteiten georganiseerd, te ontdekken op de fiets of te voet. Ook de lokale horeca pikt een graantje mee.

Veel mensen zagen hun vliegreis of autovakantie in het water vallen door de coronamaatregelen. Het wordt meer dan ooit een zomer in eigen land, en ook Ardooie sprong op de kar. Mede door een impuls van het provinciebestuur organiseert het gemeentebestuur 3 activiteiten die te voet of vanop de fiets te ontdekken zijn, helemaal coronaproof.

Burgemeester Karlos Callens: “Door de coronamaatregelen hebben de meeste inwoners onze landelijke wegen en dorpskern al herontdekt. Ook in onze buurgemeentes is dat zo. Daarom wilden we meerwaarde creëren, wat extra peper en zout toevoegen. We hebben 3 routes uitgewerkt waar we sterk inzetten op beleving langs het parcours. Er is telkens iets unieks te ontdekken.”

Concreet gaat het om De Spelonkroute, een bewegwijzerde fietsroute met een heemkundige invalshoek en allerlei wist-je-datjes, de Maartijntjes wandeling, een bewegwijzerde doe-wandeling voor families, en het project ‘Ardooie slaat op hol’. Met dat laatste project mikt het gemeentebestuur op deelnemers uit de brede regio.

Ardooie slaat op hol

Schepen van toerisme Véronique Buyck: “De basis van ‘Ardooie slaat op hol’ is een stripverhaal. Het stripverhaal vertelt allerlei gekke en absurde situaties die in Ardooie zouden kunnen gebeuren. Tijdens een fietstocht beleef je dat verhaal. Het parcours wordt aangekleed met spectaculaire objecten en installaties, zodat je het gevoel krijgt dat jij de hoofdpersonage van de strip bent.”

Het gemeentebestuur mikt op 2000 deelnemers: eigen inwoners, maar ook deelnemers uit de ruime regio. Daarnaast wil men met ‘Ardooie slaat op hol’ de lokale horeca steunen.

Burgemeester Karlos Callens: “Iedere deelnemer krijgt na de tocht een bon ter waarde van 2 euro. Die bon kan men besteden bij de lokale horeca. We hebben gezorgd dat ieder café gratis hun terras kan uitbreiden, dus er zal plaats zijn voor iedereen.”

Alle toeristische troeven en nieuwe routes worden gebundeld in ‘Op stap in Ardooie en Koolskamp’, een vernieuwde toeristische gids. De gids is vanaf vandaag verkrijgbaar in het gemeentehuis of via www.ardooie.be/bezoeken.

‘Ardooie slaat op hol’ is toegankelijk vanaf vrijdag 17 tot en met dinsdag 21 juli. Je kan dagelijks tussen 14 en 17 uur vertrekken aan GC ’t Hofland. De fietstocht van 15 km is gratis toegankelijk. Vooraf inschrijven is niet nodig.Meer nieuws uit de streek