Een week vol natuur– en spelplezier in het bos!

Datum Event: 11/10/2020 t.e.m. 18/10/2020

Een week vol natuur– en spelplezier in het bos!


In de week van 11 tot 18 oktober is er de week van het bos. Een week vol natuur- en spelplezier! Naast de sportieve troeven heeft bos Ter Kerst een recreatief aanbod voor zowel jong als oud.

Van sportief toerisme tot recreatie

Bos Ter Kerst, gelegen nabij Hoeve Ter Kerst, werd enkele jaren geleden aangeplant. Ondertussen is het bos uitgegroeid tot een avontuurlijke plaats vol sportieve en recreatieve troeven. In het bos lopen verschillende toeristische routes. Zo loopt de gemeentelijke wandelroute, het fietsroutenetwerk en de mountainbikeroute doorheen het bos. Maar naast een passage door het bos kan je je in het bos sportief uitleven, je fitheid testen op de fit-o-meter, een rondje lopen op de loopomloop en/of gebruik maken van het ruiterpad. Jong en oud kunnen er zich ontspannen met een spelletje teugelen of op speurtocht gaan met Sus de Huismus.

Speurtocht met Sus de Huismus

Kennen jullie Sus de Huismus nog? Sus de Huismus heeft reeds een fantastisch jaar achter de rug in bos Ter Kerst. Heel veel kinderen kwamen het afgelopen jaar de nestkastjes zoeken en de spelletjes spelen. De leuke weetjes maakten de jonge kinderen weer wat slimmer! Maar zoals jullie wel nog weten kan Sus de Huismus jammer genoeg niet overleven tussen de hoge bomen en dus zeker niet in een bos. Daarom vliegt Sus de Huismus steeds terug naar zijn eigen nestkastje. Zijn rode nestkastje hangt op het speelpleintje aan het Huis van het Kind in Hooglede. Maar ook in het bos is zijn vriendje Pluis –  het konijn – mee, en samen gingen ze op zoek naar nog meer nieuwe vriendjes in Bos Ter Kerst.

Tijdens de Week van het Bos, kunnen jullie kennis maken met deze nieuwe vriendjes van Sus de Huismus. Willy, de spin – Pol, de mol – Miet, de kikker – Joris, de eekhoorn – Pimpampoentje, het lieveheersbeestje – Stekel, de egel – Rubsy, de vlinder – Dré, de uil en Fientje, de muis.

Je komt meer te weten over de vriendjes van Sus de Huismus door op zoek te gaan naar de 9 nestkastjes. Je neemt een tal aan benodigdheden mee en om de zoektocht een beetje gemakkelijker te maken, kan je ook een plannetje en het lijstje met benodigdheden downloaden op www.hooglede.be/speurtocht. In ieder nestkastje zit er een weetje en een opdracht.

Nieuw! Op ieder nestkastje vind je een QR- code en kom je zo terecht bij een leuk liedje over het vriendje van Sus de Huismus. Je gaat op zoek naar het fotobord om zo een foto te nemen tussen alle vriendjes van Sus de Huismus! Plezier verzekerd!Meer nieuws uit de streek


In de OCMW-raad van 26 oktober werd …

Op 31 oktober zal er geen doorgaand …