Eretekens voor cultuurverdienste en cultuurtrofee 2020

Eretekens voor cultuurverdienste en cultuurtrofee 2020


Het Stadsbestuur reikt jaarlijks een Cultuurtrofee en Eretekens voor Cultuurverdienste uit. De Cultuurtrofee is bestemd voor een Roeselaarse persoon, vereniging, groep of instelling die een uitzonderlijke culturele prestatie geleverd heeft of die zich verdienstelijk gemaakt heeft op het culturele vlak.

Het Ereteken voor Cultuurverdienste wordt uitgereikt aan personen die zich minstens 25 jaar onafgebroken en vrijwillig hebben ingezet voor het culturele leven en dat in een vereniging, gezelschap, orkest, koor of culturele instelling.

Dit jaar vindt de feestzitting met uitreiking plaats op zaterdag 17 oktober om 10 uur in De Spil. Stad Roeselare doet er alles aan om dit evenement veilig te laten verlopen.

Kandidaturen, voorzien van de nodige documentatie (foto’s) en argumentatie, moeten ingediend worden via het specifieke webformulier op de site van de stad en dit uiterlijk op 15 september. Deze oproep wordt ook kenbaar gemaakt via de digitale nieuwsbrief cultuur van Stad Roeselare en via een mailing naar de voorzitters en secretarissen van alle Roeselaarse culturele verenigingen.

Bijhorende reglementen zijn na te lezen via www.roeselare.be.Meer nieuws uit de streek


Durf jij het aan om KOERS binnen …

Tijdens het winkelen een toilet nodig? In …