“Het is mijn droom om model te worden”

“Het is mijn droom om model te worden”


Chloë Devolder uit Gits is 20 jaar oud en studeert Maatschappelijk Werk aan Vives in Kortrijk. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met poseren voor de lens. Chloë neemt namelijk deel aan de modellenwedstrijd Queen of the Models, waar ze het tot finaliste schopte.

“Queen of the Models is de eerste modellenwedstrijd waar ik aan meedoe. Het is altijd mijn droom geweest om model te worden en op de catwalk te staan. Ik leerde de wedstrijd kennen door een vriendin die deelnam aan de eerste editie in 2018. Om aan Queen of the Models deel te nemen, is ervaring in de modellenwereld niet vereist. Doorheen de wedstrijd leren we poseren voor de lens en krijgen we begeleiding in het aanleggen van een portfolio”, vangt Chloë haar verhaal aan. “Ik doe vooral mee om ervaring op te doen. Het is mijn doel om een modellencontract aangeboden te krijgen, en dus model te worden.”

“Het leukste aan de wedstrijd vond ik de groepshoots met thema’s zoals retro, natuur en lingerie. We waren vrij om te kiezen met welke kleding en accessoires we de thema’s wilden uitwerken. Door het coronavirus ging shooten in groep echter wat moeilijker, maar de organisatie nam de nodige maatregelen door ons in kleine groepjes te verdelen. Elk groepje kreeg een fotograaf, make-up artist en kapster toegewezen.”

Voor deze derde editie van Queen of the Models werden 20 finalistes geselecteerd uit meer dan 800 inschrijvingen. Er wordt gewerkt met een puntensysteem van 400 punten waarbij er bij iedere activiteit punten te verdienen zijn. Op zaterdag 24 oktober vindt de finaleshow plaats in Theaterzaal Den Egger in Scherpenheuvel. De top drie krijgt een geldprijs en een titel toegewezen. De winnares wordt Queen! “Binnenkort starten de trainingsdagen om ons volop voor te bereiden op de finale”, besluit Chloë. Wij wensen haar alvast heel veel succes toe!  Meer nieuws uit de streek


Op 31 oktober zal er geen doorgaand …

Op vrijdag 23 oktober worden de jeugdbewegingen …