Hooglede bedankt jeugdbewegingen

Hooglede bedankt jeugdbewegingen


Op vrijdag 23 oktober worden de jeugdbewegingen nationaal in de kijker gezet. Ook in Hooglede gaat Dag van de Jeugdbeweging niet ongemerkt voorbij.

Tijdens de afgelopen zomer bewezen jeugdbewegingen dat ze zeer coronaproof en veilig hun werking kunnen organiseren. 374 leden onder begeleiding van 82 leid(st)ers, verdeeld over 7 jeugdbewegingen, vertrokken en kwamen coronavrij terug van kamp. Ook met de start van het nieuwe werkjaar zijn er alleen nog maar positieve reacties van ouders en kinderen over de aanpak. Zelfs met de huidige verstrengingen in de kleurencodes is er nog steeds een enthousiaste bende leiders en leidsters.

Op de Dag van de Jeugdbeweging trekt de jeugddienst en Huis van het Kind met de Mobileute naar de Hoogleedse Marktplaats. Daar kunnen alle leden en leiding die in uniform zijn tussen 15 en 17.30 uur een gratis vieruurtje en een leuke goodie komen afhalen.

Door de aard van het evenement is het sowieso coronaproof. Mensen komen aan, krijgen een zakje van de medewerkers en vertrekken terug. Zo kunnen ze hun vieruurtje veilig opeten in hun eigen bubbel. Het is zeker niet de bedoeling dat mensen blijven ‘plakken’. Iedereen ouder dan 12 is bovendien verplicht een mondmasker te dragen.Meer nieuws uit de streek


Na de zomerzoektocht van Infopunt Trimard (in …

Corona stelt ons sociaal leven zwaar op …