Hooglede toont zijn warm hart

Hooglede toont zijn warm hart


Hart voor Hooglede is de verzamelnaam om hartverwarmende acties te lanceren en te ondersteunen. De campagne werd tien dagen geleden opgestart en kent ondertussen zeer succesvolle hartverwarmende acties.

Gemeentebon

Elke inwoner kreeg via een persoonlijke brief 4 unieke codes toegestuurd waarmee ze een Gemeentebon kunnen aankopen. Elke Gemeentebon is 30 euro waard maar ze betalen slechts 25 euro. De bon kan gebruikt worden bij de deelnemende lokale handelaars. De lijst van deelnemende handelaars werd de voorbije weken sterk uitgebreid, op vandaag doen er 54 lokale handelaars mee.

Wandel of fiets een hart in Hooglede

Eerder was het initiatief ‘sporter van 8830’ al een succes. Nu koppelt de gemeente er iets extra aan. De inwoners worden uitgedaagd om een hart te fietsen of te wandelen en dit te registreren (bijvoorbeeld via Strava). Als de route gedeeld wordt op sociale media met #hartvoorhooglede #sportervan8830, kunnen ze een gratis T-shirt ophalen in Infopunt Trimard.

Een lichtje, voor jou

Hooglede doet mee aan de oproep om een lichtje buiten te zetten. Zo schitteren er vier lichtgevende harten, verspreid over de hele gemeente. Inwoners kunnen er een foto nemen en delen met iemand bijzonder.

Raamgedichten kleuren de gemeente

Ook schrijvers uit #8830 hebben niet stil gezeten. Samen met hen bracht de gemeente Hooglede cultuur naar het straatbeeld en kleurden ze de gemeente met hartverwarmende, bemoedigende raamgedichten. Wegens groot succes, wordt deze actie nog uitgebreid. Tot nu toe goed voor 26 verschillende ramen! Met grote dank ook aan schrijvers Astrid Sercu, Dimitri Carpentier, Ria Anyca, Mieke Goethals en aan alle deelnemende handelaars.

Op regelmatige basis wordt het platform Hart voor Hooglede aangevuld. Volg de acties via de gemeentelijke website www.hooglede.be/hartvoorhooglede of via de Facebookpagina van Gemeente Hooglede.Meer nieuws uit de streek


Na de zomerzoektocht van Infopunt Trimard (in …

Corona stelt ons sociaal leven zwaar op …