Huis van het Kind blikt vooruit

Huis van het Kind blikt vooruit


Huis van het Kind Hooglede-Gits is een samenwerkingsverband tussenverschillende partners/organisaties, die hun dienstverleningsaanbod bundelen om ouders en kinderen zoveel mogelijk informatie en ondersteuning te bieden. “Door samenwerking met lokale partners/organisaties kunnen we gezinnen gemakkelijker helpen en/of doorverwijzen. Het is een ontmoetingsplaats tijdens verschillende activiteiten voor alle ouders, plusouders, grootouders, adoptieouders, familie en andere opvoedingsverantwoordelijken die zorg dragen voor kinderen en jongeren van 0 jaar tot 24 jaar”, vertelt Nancy Huyghe, diensthoofd van het Huis van het Kind bij het gemeentebestuur Hooglede.

Waarvoor kan iemand bij het Huis van het Kind terecht? “Voor een antwoord op al je vragenover je gezin, een luisterend oor en een eventuele doorverwijzing. Voor informatie rond opvoedingsthema’s of rond vrijetijdsbesteding voor kinderen tussen 0 jaar en 24 jaar. Verder is er ook nog hetconsultatiebureau Kind en Gezin.Op 10 belangrijke momenten in de ontwikkeling van je kind tussen 0 en 2,5 jaar, is er een gratis consult voorzien op het consultatiebureau. Ook bij je zoektocht naar gepaste kinderopvang kan je bij ons terecht. Ben je op zoek naar een plaatsje in de kinderopvang voor kinderen tussen 0 jaar en 12 jaar? Neem dan zeker eens een kijkje op www.kinderopvangwijzer.be/hooglede. Daarnaast is er ook nog IBO De Boomgaard, een initiatief voor buitenschoolse kinderopvang. De gemeente beschikt over 3 locaties met een capaciteit van 210 kinderen. De coördinatie van deze 3 locaties en hun 21 begeleiders bevindt zich ook in het Huis van het Kind.”

“Ook voor dit jaar hebben we nog een aantal leuke vooruitzichten”, gaat Nancy verder. “Op 9 juni zijn we gestart met onze geef- en ruilmobiel, deze kan je volgen op onze Facebookgroep ‘Geef- en ruilmobiel’. We willen verder werken aan spel- en ontmoetingsmomenten. Momenteel zijn deze wat minder intens door het coronavirus, maar we willen een aantal projecten herstarten na deze coronaperiode. En we kijken ook al vooruit naar het najaar. We willen de zoektocht in bos Ter Kerst uitbreiden, we kijken uit naar de komst van de vriendjes van Sus de Huismus! In de verdere toekomst plannen we nog een participatieproject ‘het Wonderwoudje’, waarbij het de bedoeling is om meer groen dicht bij de dorpskern te creëren. Dit doen we door de tuin van de buitenschoolse kinderopvang in te richten als Wonderwoudje, toegankelijk voor de buurt en de kinderen van de buitenschoolse kinderopvang. We zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers voor ons consultatiebureau Kind en Gezin (jonger dan 65 jaar wegens de coronamaatregelen), voor onze taalvulkaan (taalstimuleringsproject voor anderstalige kinderen), voor onze Geef- en ruilmobiel en voor huiswerkbegeleiding. Interesse? Neem gerust contact met ons op!”

Dit kan je doen door eens langs te gaan bij het Huis van het Kind, Bruggestraat 6 in Hooglede. Hun openingsuren kan je raadplegen op www.hooglede.be/huisvanhetkind. Of neem contact op via huisvanhetkind@hooglede.be of 051 23 13 96.Meer nieuws uit de streek


Op 31 oktober zal er geen doorgaand …

Op vrijdag 23 oktober worden de jeugdbewegingen …