Joost Bonte over ‘De jeugd van tegenwoordig’

Datum Event: 01/10/2020

Joost Bonte over ‘De jeugd van tegenwoordig’


Copyright foto: Jan Darthet

De jeugd van tegenwoordig: het is een terugkerende klacht van zij die niet meer jong zijn. Wat schuilt er achter deze boutade: een wantrouwen of angst voor het onbekende? Een bedreiging van de rust? Joost Bonte duidt de context waarin verschillende generaties met elkaar samenleven, toont waar de uitdagingen liggen en formuleert mogelijke antwoorden.

Joost Bonte wordt “de vader van de straathoekwerkers” genoemd. Tot voor kort was hij coördinator van het straathoekwerk in Oost- en West-Vlaanderen voor SAM, steunpunt Mens en Samenleving. Hij publiceert geregeld opiniestukken in kranten en tijdschriften over het gevoerde beleid op vlak van welzijn en zorg. Hij is voorzitter van het Kortrijkse sociaal-artistieke gezelschap Unie der Zorgelozen.

Tijdens deze online lezing kan je in het chatvenster terecht met al je digitale vragen! De lezing gaat door op donderdag 1 oktober, van 19.30 tot 21.30 uur. Je krijgt via mail de nodige info om in te loggen op de online lezing. Deelnemen is gratis. Schrijf je hier in!Meer nieuws uit de streek