Krottegemse rommelmarkt gaat niet door

Krottegemse rommelmarkt gaat niet door


De Stad heeft beslist om de nodige vergunningen niet te verlenen voor de organisatie van de Krottegemse Rommelmarkt. Het coronavirus en de stijgende besmettingscijfers zorgen dat de rommelmarkt niet op een veilige manier kan georganiseerd worden. De jubileumeditie van de rommelmarkt zou plaatsvinden op zondag 4 oktober. Stad Roeselare, die de vergunning nog niet had toegekend, evalueerde de ingediende plannen van de organisatie samen met de politie en de veiligheidsdiensten.

De aanvraag door de Krottegemse ransels werd, ondanks hun eigen voortijdige communicatie, door de stad nooit vergund. Gezien de negatieve adviezen van politie en veiligheidsdiensten, maar ook gelet op de huidige stijgende besmettingscijfers zou het niet verantwoord zijn de rommelmarkt toe te laten.

Burgemeester Kris Declercq

Alles werd grondig bekeken, maar al snel werd duidelijk dat een veilige editie niet kon worden gegarandeerd en dit ondanks de inspanningen en het vele voorbereidende werk van de organisatoren en de vrijwilligers. Er kunnen namelijk op geen enkele manier bepaalde regels, zoals de anderhalve meter afstand houden, gehandhaafd worden. Ook de mogelijke wachtrijen van bezoekersstromen bleken zeer moeilijk controleerbaar en beheersbaar om de rommelmarkt veilig te organiseren.

Het stadsbestuur hoopt dat de rommelmarkt in 2021 als vanouds opnieuw kan georganiseerd worden. Maar op dit moment stellen Stad en veiligheidsdiensten de gezondheid van de vrijwilligers en de bezoekers boven alles.Meer nieuws uit de streek


Dr Bart Van Geluwe, abdominaal chirurg in …

Corona strooit telkens opnieuw roet in het …