Plant je speelvlag

Plant je speelvlag


Op zaterdag 3 oktober lanceert Roeselare de wedstrijd ‘Plant je speelvlag’. Kinderen en jongeren kunnen in RSL hun speelvlag planten op een plekje waar ze graag komen en spelen. Ze maken er een beeld of filmpje van, sturen die door en kunnen een speelse prijs winnen.

Het is belangrijk dat jongeren een plek hebben om te spelen. Het stadsbestuur wil deze plekken (zowel privé als op het openbaar domein) in beeld brengen. Door het planten van een speelvlag markeren de jongste stadsgenoten hun plek en maken ze dit voor iedereen zichtbaar.

Aan de hand van deze wedstrijd worden kinderen en jongeren geprikkeld om na te denken over hun recht op spelen. ‘Plan(t) je speelvlag’, versterkt het spelen in Roeselare, het vergroot het draagvlak voor spelen en het onderstreept de inspanningen die de stad doet om kwalitatieve speelruimten aan te bieden.

De actie stimuleert kinderen om hun speelervaringen in beeld te brengen en te motiveren waarom zij een avontuurlijke speelactiviteit in hun buurt willen winnen. De gekoppelde wedstrijd stimuleert een beleefde speelplek waarbij kinderen en buurtbewoners samen een creatief voorstel voor deze speelplek kunnen uitwerken. Kinderen en jongeren planten hun speelvlag op hun speelplek, nemen hier een foto of filmpje van en bezorgen de foto aan de Stad.

De te winnen prijs beantwoordt aan de nood van kinderen en jongeren, om meer avontuurlijk te spelen. Het winnen van een speelactiviteit versterkt de ontmoeting in de buurt, en verhoogt de kans om elkaar blijvend te ontmoeten op het speelplein.

Er worden zwaaivlaggen verdeeld in de Roeselaarse scholen, ook de jeugdverenigingen en de Roeselaarse speelpleintjes krijgen vlaggen. Een diverse jury van kinderen, jongeren, jeugdraad en volwassenen zal beoordelen wie in de prijzen valt. We maken de winnaars eind november bekend. Vanaf de buitenspeeldag worden de prijzen effectief uitgereikt.

Alle info lees je via www.jeugd.roeselare.be/plant-je-speelvlag.Meer nieuws uit de streek


Corona strooit telkens opnieuw roet in het …

Het stadsbestuur van Roeselare, bijgestaan door de …