Roeselare neemt veilige schoolstart!

Roeselare neemt veilige schoolstart!


De komende jaren investeert stad Roeselare fors om het voor de jonge kinderen en de vele fietsers een pak aangenamer en veiliger te maken op hun weg naar school. Vanaf september worden al 10 schoolomgevingen aangepakt. In de komende jaren volgen stelselmatig alle scholen in Roeselare.

In 2020 gaat de focus naar 12 scholen, gesitueerd binnen 10 schoolomgevingen. Het gaat om SBS De Brug, SBS De Octopus, Vikingschool Arkorum, De Hagewinde Arkorum, Spanjeschool Arkorum, Vrije basisschool Beveren, De Bever Arkorum, Vrije centrumschool Grauwzusters Arkorum, Vrije centrumschool College Arkorum, Vrije centrumschool Burgerschool, De Ark Arkorum en De Parel – BuBaO De Zilten.

Een aantal herkenbare elementen keren terug in alle schoolomgevingen. Zo zullen de signalisatie en markeringen in alle schoolomgevingen op dezelfde manier worden vernieuwd: gekleurde sierhekkens, grote octopuspalen, groene coating “schoolzone” op het wegdek, extra brede zebrapaden van wel 6 meter breed, en grote en duidelijke aanduidingen van de zone 30.

Waar mogelijk, wordt samen met de nutsmaatschappijen gekeken hoe ook de openbare verlichting vernieuwd kan worden. Denk maar aan meer lichtzuilen, witter LED-licht aan oversteekplaatsen, …

Nieuw in Roeselare! Schoolstraten in Steenstraat en Kattenstraat

Een schoolstraat is een straat met een schoolingang, waar aan het begin en einde van de schooldag gedurende (ongeveer) een half uur geen gemotoriseerd verkeer door mag rijden. De straat is dan dus enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Er is een uitzondering voor bewoners van het afgesloten gedeelte die hun straat willen uitrijden en voor hulpdiensten. Vanaf september start het proefproject van een schoolstraat in de Steenstraat aan SBS De Brug en in de Kattenstraat.Meer nieuws uit de streek


De stad Roeselare nam op 14 oktober …

Maak op donderdag 20 augustus een onvergetelijke …