Staden ondertekent duurzaamheidscharter

Staden ondertekent duurzaamheidscharter


In de Week van de Duurzame Gemeente ondertekende gemeente Staden een duurzaamheidscharter. Met 10 speerpunten wil het gemeentebestuur het (leef)milieu een handje helpen. Van de aanplant van 11.400 bomen tot mobiele camera’s in de strijd tegen zwerfvuil!

‘Duurzaam’ is een populair begrip. Voor Staden is het geen modewoord, maar een sterk engagement! Als het gemeentebestuur het woord in de mond neemt, dan enkel om de inspanningen te benoemen die een positief effect hebben op het (leef)milieu. Met haar duurzaam beleid wil Staden het goede voorbeeld tonen en haar inwoners stimuleren om zelf aan de slag te gaan.

Van de Verenigde Naties tot het duurzaamheidscharter

In 2019 ondertekende Staden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Deze 17 doelen zitten vervat in het strategisch meerjarenplan 2020-2025. Ze geven een antwoord op de uitdagingen van vandaag en morgen. Voor alle landen ter wereld, maar ook voor elke inwoner, organisatie, bedrijf, overheidsinstantie, … Iedereen moet dus zijn of haar steentje bijdragen om tegen 2030 de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te halen, ook Staden.

Met de goedkeuring van dat strategisch meerjarenplan was meteen het startschot gegeven voor de opmaak van het duurzaamheidscharter. Het charter moet de ambities uit het meerjarenplan kracht bijzetten en behandelt thema’s als schoon water, klimaatverandering, hernieuwbare energie …

Lees meer op www.staden.be/nieuwsdetail/1234/staden-ondertekent-duurzaamheidscharter.

Wandel langs groene projecten

In de Week van de Duurzame Gemeente zette Staden haar duurzame ambitie in de kijker. Ze hees symbolisch de vlag met Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen en ondertekende plechtig het duurzaamheidscharter. Als kers op de taart kunnen inwoners de komende maand wandelen langs 15 projecten die de gemeente letterlijk en figuurlijk groen kleuren. De tocht van 5 kilometer neemt hen mee doorheen het centrum van Staden. Met een eenvoudige scan van de QR-codes krijgen ze meteen enkele interessante duurzame weetjes mee.Meer nieuws uit de streek


DavÒg Rynne is een rasechte Ierse muzikant. …

De zomer is voorbij, maar niet getreurd. …