Ter Posterie ontvangt Elias Cafmeyer

Datum Event: 09/10/2020 t.e.m. 15/11/2020

Ter Posterie ontvangt Elias Cafmeyer


Elias Cafmeyer tekent plannen en bouwt maquettes, sculpturen en installaties. Hij vertrekt meestal vanuit zijn vormelijke interesse in stedenbouw. Door het schrijnende of absurde van een publieke ruimte uit te vergroten, door bekende objecten uit hun context te halen, creëert hij een bepaalde vervreemding. Zijn werk is nooit functioneel, maar zit in het schemergebied tussen kunst en realiteit. Zo installeerde hij in de tentoonstellingsruimte Extra City in Brussel een ondergrondse parkeergarage ‘Unipark’, op de derde verdieping, inclusief een echte auto. In een Antwerpse galerie bouwde hij een stuk viaduct en een metrostation. In het absurdisme zit een duidelijk Belgische tintje, wat zijn werk in verwantschap brengt met dat van Guillaume Bijl, René Magritte, Luc Deleu.

Cafmeyer’s installaties verbazen door de onmiddellijke associatie met de werkelijkheid. Hij leidt de kijker om de tuin en legt met een kwinkslag de werkelijke boodschap bloot. Zo roept zijn werk vragen op over mobiliteit en tot hoe ver de mens hierin kan gaan.

In Ter Posterie bouwt Elias Cafmeyer een stuk snelwegtunnel na, als vraagstelling naar wat met het autoverkeer in het centrum van steden. Daarnaast presenteert hij enkele tekeningen, sculpturen en maquettes.

De expo ‘Afgesloten wegens werken’ loopt van 9 oktober tot en met 15 november in Ter Posterie (Ooststraat 35). Gratis inkom. Boek je bezoek via www.terposterie.be of registreer je ter plaatse. Omwille van COVID-19 kunnen maximaal 7 personen tegelijkertijd binnen. Voor wie ouder dan 12 jaar geldt mondmaskerplicht tijdens het bezoek.Meer nieuws uit de streek


Durf jij het aan om KOERS binnen …

Tijdens het winkelen een toilet nodig? In …