Tover je straat om tot een ‘Zomerstraat’

Tover je straat om tot een ‘Zomerstraat’


De Voetgangersbeweging, de Vlaamse regering en Vlaanderen Feest slaan de handen in elkaar om het buurtleven deze zomer weer op gang te trekken. De campagne Zomerstraten gaat van start op de Vlaamse feestdag en moet de hele zomer lang de motor zijn voor leuke kleinschalige activiteiten op straatniveau. Deelnemende straten ontvangen een gratis Zomerstraatpakket.

Een Zomerstraat geeft mensen de kans om hun eigen straat om te vormen tot een leuke vakantieplek om samen van de zomer te genieten. Zet je stoel buiten, voor een aperitief me de buren. Richt een parkeerplek in als zitruimte of sluit de straat tijdelijk af voor extra veel speel- en ontmoetingsruimte. Het kan allemaal!

De campagne gaat van start in het weekend van de Vlaamse feestdag – 10, 11 en 12 juli – en duurt de hele zomer lang. Buurten kunnen op elk moment aansluiten.

Koppel je Zomerstraat aan de buurtuitdagingen van Hooglede, en dien vandaag nog je aanvraag in. Meer informatie vind je via www.hooglede.be/buurtactie.Meer nieuws uit de streek


Op vrijdag 23 oktober worden de jeugdbewegingen …

De resultaten van de testen van bewoners …