Vroedvrouwenpraktijk Aesem organiseert borstvoedingsevenement

Datum Event: 01/08/2020

Vroedvrouwenpraktijk Aesem organiseert borstvoedingsevenement


Naar aanleiding van de internationale week van de borstvoeding van 1 tot en met 8 augustus, organiseert vroedvrouwenpraktijk Aesem uit Roeselare het evenement ‘Dare to breastfeed’. Zij ondervinden nog vaak dat er een taboe hangt rond het geven van borstvoeding.

Nochtans heeft borstvoeding vele voordelen. Zo bevordert het de hechting tussen moeder en kind, bevat het levende cellen (antistoffen) waardoor kinderen minder vaak ziek worden, en hebben deze baby’s minder last van allergische reacties wanneer ze 6 maand uitsluitend borstvoeding krijgen. Bij de moeder zorgt het geven van borstvoeding voor een vlotter herstel van het lichaam na de bevalling en heeft zij minder kans op borstkanker en osteoporose.

Met dit evenement willen de vroedvrouwen borstvoeding nog eens extra in de kijker zetten. Ze willen het vooral herintroduceren in het straatbeeld. Ouders en hun baby worden op 1 augustus om 14 uur uitgenodigd op De Munt te Roeselare voor een gezellige bijeenkomst. Want borstvoeding moet kunnen, altijd en overal.Meer nieuws uit de streek


Corona strooit telkens opnieuw roet in het …

Het stadsbestuur van Roeselare, bijgestaan door de …