Wandel langs groene projecten

Datum Event: 18/09/2020 t.e.m. 25/09/2020

Wandel langs groene projecten


Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente kan je in Staden tal van groene projecten ontdekken. Langs een wandeling van 5 kilometer maak je kennis met plekjes die letterlijk en figuurlijk groen kleuren. Op elke stopplaats krijg je het achterliggende verhaal met een eenvoudige scan van de QR-code.

Van 18 tot 25 september wordt de vijfde verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties gevierd. Deze 17 doelen moeten een antwoord geven op de uitdagingen van vandaag en morgen. Ze vormen de kapstok voor het strategisch meerjarenplan van gemeente Staden. En dat is duidelijk te merken in het straatbeeld. Tal van projecten kleuren het straatbeeld groen. Daarom neemt Staden je tijdens de Week van de Duurzame Gemeente mee op een wandeltocht langs groene projecten. Aan jou om ze te ontdekken!

Een tocht door het groen

De wandeling van 5 kilometer neemt je mee langs 16 groene projecten in en rond het centrum van Staden. Ze zit doorspekt van interessante duurzame weetjes over de gemeente. Wist je bijvoorbeeld dat de gemeente sinds 2010 geen enkel bestrijdingsmiddel gebruikt voor het onderhoud van het openbaar groen? Of dat er op het dak van het gemeentehuis een bijenkorf staat? Deze en vele andere wist-je-datjes kom je te weten op deze wandeling. Je hoeft op de verschillende stopplaatsen enkel de QR-code in te scannen met je smartphone. Vervolgens krijg je meteen het volledige verhaal achter de locatie mee.

Wil je je verder verdiepen in Staden als duurzame gemeente? Neem dan een kijkje op www.staden.be/duurzaamheid.Meer nieuws uit de streek


In de Week van de Duurzame Gemeente …

DavÒg Rynne is een rasechte Ierse muzikant. …