Week van de Mobiliteit in Hooglede

Datum Event: 16/09/2020 t.e.m. 22/09/2020

Week van de Mobiliteit in Hooglede


Van 16 tot en met 22 september is er de Week van de Mobiliteit en dit over heel Vlaanderen. Ook het gemeentebestuur van Hooglede zet duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid in de kijker.

Win een fietstas

Om de fietsers, steppers en wandelaars een hart onder de riem te steken maar ook om de trage wegen in de kijker te plaatsen, zal er tijdens de weekdagen om 19 uur een nieuwsbericht verschijnen op de Facebookpagina van Hooglede. Op 5 verschillende plaatsen zal er een popje bij een trage weg geplaatst worden, aan de inwoners om te raden waar dat popje zich juist bevindt. Een fietstas kan men winnen door als eerste een selfie te plaatsen van de locatie als reactie op het nieuwsbericht.

Infosessie Autodelen

Op donderdag 17 september, om 19.30 uur, gaat er een gratis infosessie autodelen door in de Gulden Zonne te Hooglede. De infosessie start om 20 uur, om 21 uur volgt er een netwerkmoment.

Autodelen gaat uit van een eenvoudig principe: de wagen wordt gebruikt wanneer hij nodig is. Wanneer de wagen niet nodig is, kan deze door een andere persoon gebruikt worden.

STRAPdag

Naar jaarlijkse gewoonte vindt op vrijdag 18 september tijdens de Week van de Mobiliteit de STRAPDAG plaats. Op deze autoluwe schooldag komen heel wat kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar scholen van Hooglede-Gits. Duurzaam naar school gaan is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes én aan de schoolpoort.

Blijven fietsen allemaal

Tijdens de lockdown zijn we met z’n allen massaal beginnen fietsen. Ook in Hooglede-Gits werden heel wat fietsers gespot. Fietsen komt de verkeersveiligheid en de duurzaamheid ten goede! Om de fietsers van 8830 aan te moedigen, werden er op diverse fietspaden een boodschap aangebracht met krijtverf. Misschien al opgemerkt?
Meer nieuws uit de streek


Op vraag van de heemkring Gits werden …

Naar jaarlijkse traditie staat in de tweede …

Deel dit!

Columns
Wedstrijden

Cartoons