Werken aan nieuwe ‘Brouwershof’ gestart

Werken aan nieuwe ‘Brouwershof’ gestart


Op de site van de oude brouwerij Lowie in het West-Vlaamse Westrozebeke zijn zopas de eerste werken gestart van een gloednieuw woonproject. In totaal komen er tegen het einde van volgend jaar 24 nieuwe appartementen, verdeeld over twee gebouwen. De residentie krijgt de toepasselijke naam ‘Brouwershof’. Het wordt een duurzame residentie in Westrozebeke waar het komende jaar volop aan wordt gebouwd.

De komst van de nieuwe appartementen zal de oude site, bestaande uit de brouwerij en vier huizen, nieuw leven inblazen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het pand vernield, maar kort daarna opnieuw in ere hersteld. Vervolgens, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd de brouwerij stilgelegd en werd het een drankenopslag tot 1973. Sindsdien stond de site te verkommeren.

De panden van de brouwerij liggen sinds 2019 plat om er plaats te maken voor de nieuwe appartementen. Global Estate Group, projectontwikkelaar uit Oostkamp, is gespecialiseerd in de herontwikkeling van (verontreinigde) industriegronden tot industriële en residentiële nieuwbouwprojecten. Eerder ontwikkelde het ook al de nieuwe residenties Green Front in Brugge en Park Bell in Roeselare.

Energiezuinige appartementen

Het ‘Brouwershof’ bestaat uit 24 appartementen van een tot drie slaapkamers, telkens met een groot terras en zicht op reeds bestaand groen. Ze worden volgens de huidige duurzame normen opgetrokken en krijgen in totaal 48 zonnepanelen. “We doen ons uiterste best om het energieverbruik van de appartementen tot het minimum te beperken en streven een zo laag mogelijk E-peil na. Westrozebeke krijgt er dus een duurzame nieuwe residentie bij het komende jaar”, aldus Kathleen Dewulf, managing partner Global Estate Group.

Ook Francesco Vanderjeugd, de burgemeester van Staden, is enthousiast over de nieuwe plannen op de site: “Het Brouwershof wordt een mooi voorbeeld van een verdichting in een landelijke gemeente als Westrozebeke. Smaakvolle en tijdloze architectuur in combinatie met respect voor de omgeving. Het project zal een echte meerwaarde creëren voor Westrozebeke.”

De verkoop is intussen gestart. Tegen eind volgend jaar zullen de eerste bewoners er hun intrek kunnen nemen.Meer nieuws uit de streek


Voor zijn vertrek richting Spanje brengt de …

Laurens Verhelle (31) uit Kortrijk is één …