Word jij cultureel ambassadeur van Roeselare?

Word jij cultureel ambassadeur van Roeselare?


Genieten jouw culturele prestaties ook erkenning buiten de stadsgrenzen? Zet je met jouw kunstproject een stempel op het algemene kunst- en cultuurlandschap? Dan ben jij misschien de geschikte kandidaat om Cultureel Ambassadeur voor Roeselare te worden.

De stad lanceert een oproep voor de Cultureel Ambassadeur 2020-2022. Zowel professionele als niet-professionele kunstenaars, artiesten, verenigingen, … kunnen zich kandidaat stellen. Als Cultureel Ambassadeur krijg je, naast de felbegeerde titel, ook publiciteit via de stedelijke communicatiekanalen.

Een ambassadeurstitel geldt voor drie jaar.

Stel je vóór 30 oktober kandidaat via het aanvraagformulier op www.roeselare.be. Ook de criteria en voorwaarden om de titel of de projectsubsidie te bekomen lees je op de stadswebsite. De dienst Publiekswerking kijkt of jouw aanvraag voldoet aan de voorwaarden en legt ze voor advies voor aan de Cultuurraad. We nodigen je vervolgens uit om de aanvraag toe te lichten en te motiveren. Uiteindelijk beslist het college van burgemeester en schepenen om de titel toe te kennen of niet.

Zit je met vragen over het indienen van jouw kandidatuur, maak dan gerust een afspraak via hilde.bekaert@roeselare.be.Meer nieuws uit de streek


Dr Bart Van Geluwe, abdominaal chirurg in …

Corona strooit telkens opnieuw roet in het …