Breng een bezoekje aan de Plukboerderij in Meulebeke

Datum Event: 13/09/2020 t.e.m. 13/09/2020

Breng een bezoekje aan de Plukboerderij in Meulebeke


Drie jaar geleden richtte Nele Cokelaere Bosdroom op, een vzw die mens en natuur wil samenbrengen. Met hulp van heel wat enthousiaste vrijwilligers organiseert Bosdroom tal van activiteiten om ons te laten kennismaken met het groen in de buurt. Op 13 september kun je samen met Nele en co een plukboerderij bezoeken en je eigen boeketje meenemen naar huis!

“Ons doel is om mensen terug in verbinding te brengen met moeder natuur en ook om de natuur te ondersteunen door extra bossen aan te planten”, vangt Nele enthousiast aan. “Zelf kreeg ik in 2018 de kans om een stukje eeuwenoud bos te kopen en om op die manier nog meer voeling te krijgen met de natuur. Ondertussen ben ik me volop aan het verdiepen in permacultuur en voedselbossen, en in hoe we met de natuur kunnen samenwerken om er zelf ook beter van te worden. Daarbij staat gezonde voeding oogsten en plukken centraal. In mijn hoofd droom ik van een voedselbos dat samenwerkt met de natuur en daarnaast denk ik ook aan volkstuintjes waarbij we mensen kunnen betrekken. Het wordt geen ‘ik’-verhaal, maar een ‘wij samen’, want zo werkt het ook in de natuur. Daar werkt alles en iedereen samen en dat wil ik met Bosdroom verwezenlijken. Die extra bossen zorgen bovendien voor gezonde lucht in onze longen!”

Maar hoe gaan Nele en haar gedreven vrijwilligers daarvoor concreet te werk? “Wat we willen neerzetten, komt niet uit de lucht gevallen. Daar zijn budgetten voor nodig. Dus proberen we met Bosdroom verschillende activiteiten te organiseren om wat centen op onze rekening te krijgen.” Een van die activiteiten vindt dus later deze maand plaats, op zondag 13 september vanaf 13.30 uur aan de plukboerderij Herenthoeve in Meulebeke.

“Samen met een vriendin bracht ik de pluktuin een bezoekje en daar kwamen we bezielster Martine tegen op het bloemenveld. Daaruit volgde al snel een leuke babbel en een mooie klik. De natuur ligt zowel Martine als mij nauw aan het hart en zo ontstond het idee om samen een rondleiding te organiseren bij haar ten voordele van Bosdroom. En zeg nu zelf, hoe leuk is het niet om je eigen bloemen te gaan uitkiezen vers van het veld en om het genot van het rondwandelen, kiezen en plukken te ervaren! Bovendien geniet je er thuis nog van verder!”

Wie wil deelnemen, kan zich inschrijven via boom@bosdroom.be, met vermelding van naam, telefoonnummer en datum. De rondleiding kost 17 euro voor niet-leden en 15 euro voor leden, een heerlijk sapje en een leuk geschenkje inbegrepen. Iedereen is van harte welkom!

Nele besluit: “Dromen van een bos dat eeuwen oud kan worden en dat alle volgende generaties kan voeden, en er volop voor gaan om dit te bereiken, daar zetten we ons voor in”, besluit Nele. “We willen mensen laten genieten van die Bosdroom plek, van een bos dat blijft groeien, niet alleen in de hoogte, maar ook in de oppervlakte. Op een en dezelfde plaats of op verschillende locaties, dat laat ik allemaal open. We zien wel wat er op ons pad zal komen.”Meer nieuws uit de streek


Ook dit jaar vindt in Meulebeke een …

Jeugdhuis ’t Vraagteken uit Meulebeke maakt dit …