De testkaravaan komt naar Oostrozebeke!

Datum Event: 12/10/2020 t.e.m. 20/10/2020

De testkaravaan komt naar Oostrozebeke!


Goed nieuws! De karavaan van de Provincie West-Vlaanderen komt naar Oostrozebeke. Deze actie is een uitbreiding van de campagne ‘de karavaan komt eraan!’ waarbij werknemers uit verschillende bedrijven in West-Vlaanderen elektrische fietsen en andere duurzame vervoermiddelen uitproberen voor hun woon-werkverkeer.

Wat houdt de campagne in? Gedurende een tiental dagen kun je gratis een fiets uitproberen uit de vloot van 25 elektrische fietsen, 5 elektrische bakfietsen en 10 speed pedelecs.

De mobiliteitscampagne heeft ervoor gezorgd dat bijna twee derde van de deelnemers na afloop van de testperiode vaker naar de fiets grijpt voor hun verplaatsingen. Dat blijkt uit een bevraging van de Provincie West-Vlaanderen bij personen die deelnamen aan de campagne tussen 2017 en 2019. Met de enquête wil de Provincie achterhalen wat het effect van de testkaravaan op lange termijn is. De campagne stimuleert inwoners van gemeenten om de auto minder te gebruiken en duurzamer te pendelen. 63 % van de respondenten geeft aan dat ze, dankzij hun deelname aan de testkaravaan, meer dan vroeger op de fiets springen. 35 % fietst evenveel als vroeger. Ook opvallend is dat bijna 4 op 5 respondenten meegeven dat de campagne de enige reden is waarom ze nu meer fietsen dan vroeger en 95 % zal in de toekomst meer (blijven) fietsen.

Heb je dus zin om eens een elektrische fiets of speed pedelec uit te testen? Of wil jij liever je kinderen met de elektrische bakfiets naar school brengen? Schrijf je dan in voor de campagne ‘de testkaravaan komt naar jouw gemeente!’. Dit kan nog tot 14 september via www.testkaravaan.be (kies voor ‘gemeente’ en ga verder naar de inschrijvingspagina). Let op! Het aantal testfietsen is beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap.

De testkaravaan blijft van 12 tot 20 oktober in Oostrozebeke en is enkel voorbehouden voor wie in Oostrozebeke woont.Meer nieuws uit de streek


Elke dag oefenen artiesten uit de regio …

Oostrozebeke denkt aan zijn toekomst. Met het …