Dicht-bij-me-boek van Mieke Deltomme

Dicht-bij-me-boek van Mieke Deltomme


Het nieuwste boek van Mieke Deltomme is uit! Het heet Dicht-bij-me-boek, een werkboek voor jongens en meisjes bij overlijden van het huisdiertje. “Het kwam tot stand op vraag van heel wat ouders. Ze vroegen me hoe ze kunnen omgaan met het verdriet van hun kind nu het huisdiertje is overleden. Papa’s en mama’s zijn oprecht bezorgd en stellen me allerlei vragen. Ze zoeken naar manieren om er te zijn voor hun kind”, vertelt Mieke.

Ouders willen hun kind heel graag helpen en steunen, maar weten vaak niet hoe ze dat moeten doen. Ze zijn bang iets verkeerd te zeggen en zitten gevangen in het verdriet dat hun kind heeft. Het doet pijn je kind te zien huilen.

Het werkboek bestaat, zoals bij de andere Dicht-bij-me-boeken, uit heel wat weetjes, opdrachten en gedichten, maar ditmaal voeg ik er wist-je-datjes voor de ouders bij. Zo weet je als ouder dat het wel normaal is dat je kind veel verdriet heeft om het heengaan van het huisdiertje. De tranen en het verdriet zijn een uiting van de liefde die je kind voelt voor het diertje. Hoe groter de liefde, hoe groter het gemis en het verdriet als het diertje er niet meer is. En, bij ieder nieuw verlies komen de voorgaande ook terug naar boven. Het is dus heel belangrijk dat je als ouder ook aandacht besteedt aan de voorgaande verliezen. In het werkboek staat ook te lezen hoe je dat kan doen.

Het boek is aangevuld met toffe voorleesverhalen en leuke kleur- en tekenopdrachten. Ze zorgen voor een ‘oef-moment’ want iemand missen is zwaar en uitputtend. Het boek dient als houvast om het diertje dat je kind zo graag ziet dicht bij zich te houden. In het boek is er veel ruimte voor het verdriet van je kind, de opdrachten nemen het stap voor stap mee doorheen zijn of haar rouwproces. Je kind kan foto’s plakken, tekenen, schilderen, schrijven, … de gevoelens de vrije loop laten. Je kind zal voelen dat de pijn en het gemis verzachten. Gesterkt door de herinneringen gaat het op een andere manier door het leven.

Het werkboek is voor jongens en meisjes van 6 tot 14 jaar en kan zelfstandig gebruikt worden of samen met papa en mama. Het boek is eveneens een toegangssleutel om over het overleden huisdiertje te praten, ook de opdrachten kunnen samen met papa en mama gemaakt worden.

Het boek is vanaf 4 september te verkrijgen in de boekhandel. Het telt 106 pagina’s en kost 29,95 euro. Om het boek te bestellen, een lezing te boeken of voor meer info, surf naar www.rouwenverliesVlaanderen.com of bel Mieke Deltomme op het nummer 0497 20 21 81.Meer nieuws uit de streek


Isabelle Folens uit Izegem is een dame …

Al op zeer jonge leeftijd was Kurt …