Dorine maakte 1880 mondmaskers

Dorine maakte 1880 mondmaskers


Neen, dit lees je niet verkeerd. Op haar eentje stikte Dorine Snoeck uit Pittem maar liefst 1880 mondmaskers. En als het van haar afhing, was ze er nog steeds mee bezig, maar ziekte gooide helaas roet in het eten. Toch blijft Dorine haar positieve zelf!

“Toen de corona-uitbraak er kwam, ben ik spontaan mondmaskers beginnen maken. Daarna heb ik er voor de gemeente gemaakt, iets meer dan 900 stuks. Ook voor de Politiezone Regio Tielt – waar ik werkzaam ben – heb ik mondmaskers gestikt. Verder heb ik er gemaakt voor de Federale Politie en voor mensen die het me vroegen. Ik ben er toch enkele maanden mee bezig geweest, ik stikte zelfs op zaterdag en zondag! Voor mensen die het me vroegen, deed ik dat gratis, soms kreeg ik een cadeautje of bloemetjes, soms stopten ze wat geld in mijn brievenbus, dat heb ik weggeschonken aan een goed doel.”

Als we Dorine vragen vanwaar haar gedrevenheid komt, dan antwoordt ze meteen: “In deze tijden moet men elkaar helpen. Ik wilde graag mijn steentje bijdragen en ik was lang niet de enige. Een andere Dorine (Devos, n.v.d.r.) heeft ook al heel wat mondmaskers gemaakt en is nog steeds bezig, net als heel wat andere vrijwilligers.” Dorines werk ligt op dit moment helaas wél stil. “Onlangs werd ik geopereerd aan een tumor in mijn hoofd en ik moet nog behandelingen krijgen voor een tumor op mijn long, waardoor het me niet meer zal lukken om mondmaskers te maken. Ook mijn werk bij PZ Regio Tielt zal ik niet meer kunnen hervatten. Op 1 november ga ik op pensioen, dat had ik me toch wel anders voorgesteld…”

“Maar ik ben heel positief en heb enorm veel courage. Op Facebook heb ik een groep opgericht ‘Samen sterk!!’, waarop ik dagelijks het wel en wee van mijn herstel post. Voor mij is dit een deel van het verwerkingsproces, want ik haal bijzonder veel steun uit de reacties die ik er krijg.” Een snelle blik op sociale media tonen dat Dorine inderdaad bijzonder geliefd is in Pittem en omstreken. “Er zijn zoveel mensen die met me meeleven”, zegt ze daar zelf over. “En zoveel mensen die mooie commentaren schrijven, daar ben ik oprecht van verrast.”

“Misschien komt het wel omdat ik in het verleden heel wat mensen heb geholpen. Ooit heb ik in mijn eentje in 3 dagen tijd 82 paar sportschoenen ingezameld voor Artsen Zonder Grenzen in Liberia. Een andere keer had ik een kamertje thuis volgestouwd met spullen om te schenken aan minderbedeelden. Destijds gaf ik ook veel aan de Kosovaren die naar ons land waren gevlucht, want die mensen hadden niks meer. Verder probeer ik ook een luisterend oor te zijn voor iedereen, maar ik loop niet graag te koop met wat ik doe.”

Afsluiten doet Dorine met een positieve boodschap: “Hou jullie aan de regels en wees niet egoïstisch. Denk aan de zorgkundigen en aan de dokters die zich nu extra inzetten. En besef dat wij het, ondanks corona, nog altijd heel goed hebben. Geniet zo veel mogelijk van het leven en geniet van de kleine, dagelijkse dingen, zoals een goede gezondheid. Leef niet om te werken, maar werk om te leven!”Meer nieuws uit de streek


Midden november start de werking van Wachtpost …