Geheugen en vergeten

Datum Event: 19/10/2020

Geheugen en vergeten


De Gezins- en Welzijnsraad en bibliotheek van Lendelede nodigen je uit op een boeiende infoavond rond ‘Geheugen en vergeten’. De spreker is Michael Portzky. Hij is klinisch psycholoog, neuropsycholoog, docent diagnostiek, erkend gerechtsexpert, auteur van verschillende boeken en een veelgevraagde spreker die de ingewikkelde materie op een verstaanbare manier kan overbrengen.

We hebben het allemaal al eens aan de lijve ondervonden: ons geheugen laat ons soms in de steek. Waar heb ik mijn autosleutels gelegd, hoe heette die persoon die we gesproken hebben, wat was de titel van dat boek? Is er dan iets aan de hand? Er heersen nogal wat misverstanden rondom de werking van ons geheugen en als men dan nog de link legt met erfelijke, degeneratieve aandoeningen, is het hek al helemaal van de dam. Het zal toch geen Alzheimer zijn … Wat kan een normaal geheugen? Wanneer kan men van problemen spreken? Wat is de invloed van de leeftijd en wat kan er aan gedaan worden? Op al die vragen zal de spreker een duidelijk antwoord geven.

Kom op maandag 19 oktober naar de lezing in GC Den Tap in Lendelede. De lezing begint om 19.30 uur. De inkomprijs bedraagt 3 euro. Wegens de coronamaatregelen is vooraf inschrijven verplicht voor 16 oktober via carine.dewaele@lendelede.be of 051 30 31 31. Alle info op www.lendelede.be.Meer nieuws uit de streek