Gemeenteraad keurt samenwerking dierenasiel regio Roeselare goed

Gemeenteraad keurt samenwerking dierenasiel regio Roeselare goed


Het gemeentebestuur werkt vanaf 1 januari 2021 samen met het dierenasiel regio Roeselare voor alles wat te maken heeft met zwerfkattenbeleid en het opvangen van dieren.

Eind 2017 werd de vzw Dierenasiel regio Roeselare opgericht. Sinds april 2020 kunnen gemeenten van Midwest en eventueel ook andere gemeenten een overeenkomst afsluiten met het asiel, zowel voor de asiel- als voor de zwerfkattenwerking. Maar ook adviesverlening en andere opdrachten behoren tot de mogelijkheden.

Ingelmunster werkt momenteel nog samen met het lokale dierenasiel ‘Hoop voor Zwervertjes’. De gemeente betaalt hiervoor een jaarlijkse toelage van 0,30 euro per inwoner. De behandeling van zwerfkatten (testen, steriliseren, …) kost jaarlijks gemiddeld 2.750 euro. Het bestuur betaalt deze kost rechtstreeks aan de betrokken dierenartsen.

Omdat een regionaal dierenasiel meer mogelijkheden heeft, keurde de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst met dierenasiel regio Roeselare goed. Vanaf 1 januari 2021 staan zij in voor de asiel- en zwerfkattenwerking in Ingelmunster. Hiervoor betaalt het bestuur jaarlijks 0,54 euro per inwoner. De onkosten van de dierenartsen voor het zwerfkattenbeleid zitten hierin vervat.Meer nieuws uit de streek


Ieder jaar gaat Ingelmunster op zoek naar …