Ieder kind een Sint

Ieder kind een Sint


Niet elk kind vindt op 6 december speelgoed in zijn schoen, ook al is het nog zo braaf. Kwb heeft in de Sinterklaasperiode extra aandacht voor gezinnen die het moeilijk hebben. Met de actie ‘Ieder kind een sint’ wil kwb speelgoed inzamelen en bezorgen aan kinderen die het kunnen gebruiken.

Armoede is in België geen randfenomeen, integendeel. “Meer dan 140.000 kinderen leven in armoede”, vertelt Hannes De Laere van kwb. “Een kwart van de kinderen woont in een huis zonder bad, toilet, centrale verwarming of warm en stromend water. In het kader van ons tweejarig project ‘Oog voor elk ander’ willen we dan ook dit moment aangrijpen om ons steentje bij te dragen aan een warmere samenleving!”

De sint haalt speelgoed op

Met de actie ‘Ieder kind een sint’ willen kwb, acv, beweging.net, okra, familiehulp en andere partners ouders en kinderen overtuigen om speelgoed te schenken aan de sint. “Het is eens iets anders: de sint die krijgt en herverdeelt. Verspreid over West-Vlaanderen zamelen we speelgoed in tijdens de Sinterklaasperiode”, aldus Hannes De Laere.

Je kan in de bib van Lendelede terecht voor je donatie van speelgoed tot 30 november!Meer nieuws uit de streek


Op dinsdagavond 17 november om 21.15 uur …

Op zaterdag 14 en zondag 15 november …