In de voetsporen van Generaal Maczek

Datum Event: 04/10/2020

In de voetsporen van Generaal Maczek


Op zondag 4 oktober biedt het stadsbestuur samen met de Tieltse Gidsenkring de laatste gratis themawandeling van het jaar aan. Een deskundige gids neemt je twee uur lang op sleeptouw door de stad, in de voetsporen van Generaal Maczek.

Tielt werd op 8 september 1944 bevrijd door de Eerste Poolse Pantserdivisie onder leiding van Generaal Maczek. Heel wat monumenten in het stadscentrum van Tielt herinneren aan deze heldendaad. Ga tijdens de wandeling op zoek naar de mens achter de generaal. Wat was zijn uitgangspunt? Hoe ging hij te werk en vooral, hoe ervaarde hij dit zelf?

Praktisch

De wandeling gaat om 10 uur van start aan het bevrijdingsmonument (Shermantank) aan het Generaal Maczekplein. De wandeling duurt 2 uur en is 3 kilometer lang. Er kunnen maximum twintig mensen deelnemen. Inschrijven kan via het Stadspunt (Markt 13 in Tielt) door te mailen naar stadspunt@tielt.be of bellen naar 051 42 81 11. Op zaterdag 3 oktober om 11 uur sluiten de inschrijvingen.

Groepen kunnen deze wandeling ook op andere tijdstippen afzonderlijk boeken. Een gidsbeurt in groep kost 60 euro. Reserveren? Neem contact op met de dienst Toerisme, Evenementen en Lokale Economie via toerisme@tielt.be of 051 42 81 79.Meer nieuws uit de streek


Op woensdag 7 oktober is het ziekenhuisnetwerk …

Op zaterdagvoormiddag 17 oktober plant ’t West-Vlaamse …