Lees je mee?

Lees je mee?


De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) is een jury voor kinderen en jongeren tussen 8 en 16 jaar. Tussen september en april leest en bespreekt deze jury acht boeken per leeftijdsgroep.

Vanaf 10 jaar kan je de geselecteerde boeken als e-boek samen met een e-reader ontlenen. Voor kinderen met dyslexie die graag willen meelezen, zijn er daisy-boeken (of luisterboeken).

Zodra je alle titels van jouw leeftijdsgroep hebt gelezen, mag je stemmen. Op het stemformulier noteer je je top 8. De stemmen van alle Vlaamse juryleden worden geteld en het mooiste boek wordt gekozen. Ben je benieuwd welke boeken je mag lezen? Neem dan al even een kijkje op www.kjv.be.

Voel je de leeskriebels al en wil je als lid van de KJV op zoek gaan naar de allerbeste boeken? Mail dan je naam, adres, telefoon en klas naar bibliotheek@ingelmunster.be of kom eens langs in de bib. Heb je nog vragen of ben je nog niet helemaal overtuigd? Kom dan naar het startfeest op woensdag 23 september om 14 uur in de bib. Auteur Reina Ollivier komt vertellen over haar boeken. Toegang is gratis, graag vooraf inschrijven. Je krijgt na de voorstelling je eerste boek mee.Meer nieuws uit de streek


De Lysbrug over het kanaal Roeselare-Leie in …

Van bij aanvang van de coronatijd werd …