‘PlantTroost-plek’ in Lendelede

‘PlantTroost-plek’ in Lendelede


Copyright foto: Gemeente Lendelede

Iedereen weet dat COVID-19 ons gewone leven heeft ontwricht. Sommigen hebben tijdens het afgelopen jaar een dierbare verloren. Afscheid nemen kon niet ten volle door de strenge maatregelen die toen van kracht waren. Dat beperkte afscheid weegt nog steeds zwaar door.

Daarom heeft het gemeentebestuur van Lendelede (schepen Rita Lammertyn) en de lokale afdeling Ferm (voorzitster Isabel Vervaque) zich geëngageerd om een speciale symbolische ‘PlantTroost-plek’ te creëren aan de Nelca-site aan de overkant van de Deer Fountain (Duifhuizelaan). Dit groene plekje heeft een mooi graspleintje aan de notenboom met een gedichtenpaneel en zitbanken.

Lotgenoten kunnen daar bijeenkomen, kracht putten bij elkaar, verbondenheid voelen, even stil staan bij het afscheid van hun geliefd persoon. Op deze site kan iedereen een hartje met een persoonlijke boodschap of een ander weerbestendige gadget (beertje, lintje, foto) ophangen. Deze symbolische herinnering kan helpen om het verlies te verwerken.

Rond het gedichtenpaneel kan je ook bloembollen aanplanten. De krokussen en narcissen zullen bloeien in het voorjaar en staan symbool als teken van steun en troost. Alle inwoners van Lendelede kunnen op deze wijze hun dierbare op een speciale manier herdenken.

Het gemeentebestuur Lendelede vindt het belangrijk om alle inwoners te sensibiliseren omtrent verschillende gezondheidsthema’s. Eén onontbeerlijk gezondheidsthema hiervan is het mentaal welbevinden om zo de geestelijke gezondheid en de veerkracht van de inwoners te verhogen.

Daarom wil het gemeentebestuur een alternatief aanbieden om jouw dierbare te herdenken op deze bijzondere ‘PlantTroost-plek’.Meer nieuws uit de streek


AFS Comité KIP (Kortrijk Ieper Poperinge) organiseert …

De voorzitters van de 19 lokale UNIZO …