Rolstoeltennis als uitlaatklep

Rolstoeltennis als uitlaatklep


8 juli 2007 is de dag waarop het leven van Ivan Kindt voorgoed veranderde. Door een ongeval verloor hij immers beide benen tot boven de knie. Maar de 49-jarige Oostrozebekenaar is een vechter. Na een revalidatie van 1 jaar slaagde hij er in om te stappen met prothesen en met behulp van 1 wandelstok. Amper 2 jaar na het ongeval ging hij weer fulltime aan het werk en ondertussen is hij een héél ambitieuze sporter en voorzitter van de vereniging ‘IVAN ON WHEELS’. Straffe kerel!

“Na mijn ongeval ben ik altijd positief en gedreven gebleven”, steekt hij van wal. “Ik had ‘geluk’ dat ik enkel mijn benen was verloren en wel nog beide armen en handen had. Daardoor ben ik nog heel zelfstandig en kan ik goed mijn plan trekken. Al duren sommige dingen nu gewoon iets langer om uit te voeren. Eigenlijk ben ik nog steeds dezelfde Ivan als vroeger, enkel de benen zijn er niet meer. Ook als andersvalide heb je trouwens een uitlaatklep nodig als je fulltime gaat werken. Bij mij is dat rolstoeltennis geworden, een sociale en tevens heel intense sport.”

Maar hobby’s kosten geld en in het geval van Ivan is dat veel geld. “Een standaard sportrolstoel om te tennissen kost al snel 3.000 euro. Als je een echt sportmodel op maat wilt, zoals diegene die ik heb, komt dit een pak duurder uit. Zo had mijn rolstoel een prijskaartje van 6.800 euro. Sporten op hoog niveau brengt véél kosten met zich mee zoals lidgelden, trainingen bij verschillende tennisclubs, verplaatsingskosten, trainersvergoedingen, reiskosten voor (inter)nationale tornooien en veel meer. Daarom heb ik mijn feitelijke vereniging IVAN ON WHEELS opgericht om op deze manier sponsors aan te trekken.”

“Met mijn verhaal zoek ik niet alléén sponsors, maar wil ik mensen in een gelijkaardige situatie duidelijk maken dat sporten niet stopt omdat je in een rolstoel zit”, legt Ivan uit. “Het is mijn doelstelling om andersvaliden in een sportiever, positiever en krachtiger daglicht te plaatsen en deze mensen op die manier te motiveren en te inspireren om te blijven sporten. En doordat ik eveneens meedoe aan toernooien in het valide circuit, hoop ik het rolstoeltennis in de kijker te zetten en positieve publiciteit te bezorgen.”

Meer weten over IVAN ON WHEELS? Neem dan en kijkje op zijn Facebookpagina!

Ivan samen met de toffe bende waar hij les aan geeft

Wil jij IVAN ON WHEELS steunen? Dat kan op heel wat manieren, van een steunkaart van 10 euro tot een bijdrage op de rekening van de feitelijke vereniging  (BE37 7380 3813 1328). Verder zet Ivan allerlei acties op touw om geld in te zamelen, zoals de verkoop van gepersonaliseerde T-shirts en  mondmaskers, alsook een jaarlijkse drankenverkoop. Alle info vind je op de Facebookpagina ‘IVAN ON WHEELS’ en op www.ivanonwheels.be.

Besluiten doen we met de woorden van de immer positieve Ivan: “Het doel van mijn vereniging is om financiële middelen te sprokkelen met het oog op de financiering van trainingsfaciliteiten, wedstrijden en de sport in het algemeen. Alle steun is welkom, hoe klein die ook is! Of om het op zijn West-Vlaams te zeggen: Olle bitjes elpn!”Meer nieuws uit de streek


Midden november start de werking van Wachtpost …