The Dirty Scums brengen nieuwe full-cd uit

The Dirty Scums brengen nieuwe full-cd uit


The Dirty Scums namen eind juni van dit jaar hun nieuwe full-cd op. “De bevrijding om eindelijk te kunnen opnemen en de opluchting en de trots toen alles er eindelijk op stond zoals het hoorde, was onbeschrijflijk”, klinkt het. Het resultaat is een cd met 15 nummers, goed voor drie kwartier eerlijke en energieke punk(rock)muziek, een welgekomen lichtpunt in donkere coronatijden.

De titel ‘Flashback to ‘77’ is een knipoog naar het heilig startjaar van de punx, 1977. De Scums spelen namelijk naar gewoonte hun rauwe en tegelijkertijd meezingbare punk met de beste herinneringen aan die vroege punkperiode. Steeds kan je bij The Dirty Scums terecht voor de grote existentiële vragen des levens zoals Liefde en Bier, en ook op deze cd worden die niet geschuwd.

Het is intussen het 14de studioalbum van de band, de 27ste plaat in totaal wanneer je singles, compilaties, live-cd’s en ook de platen van alter-ego’s The Thirsty Scums en Game Over meerekent. De release was oorspronkelijk gepland voor hun vijfjaarlijks driedaags festival TieltRockt! in mei, maar werd opgeschoven naar hun jaarlijks Rock@Schuiferskapelle in september. Door de coronamaatregelen werden de edities van beide festivalletjes echter afgelast en gaat er finaal helaas (nog) geen release-optreden gepaard met deze nieuwe cd.

De nieuwe full-cd ‘Flashback to ’77’ is voor slechts euro te verkrijgen (exclusief portkosten) via hun ebay-winkel www.benl.ebay.be/str/dirtyrecordspunkstore. Voor alle info en nog veel meer kan je terecht op www.thedirtyscums.com.Meer nieuws uit de streek


Door de huidige coronamaatregelen kan de blijde …

Sinds kort is het derde deel van …