#8810congé – Naar het Bos

#8810congé – Naar het Bos


Met steun van de provincie West-Vlaanderen, maakte Lichtervelde een zomer vol beleving die toch coronaproof was. Er waren verschillende activiteiten, zoals de foto- en stripverhalenzoektocht, hinkelpaden in de gemeente, op reis in de bib, onthulling en verhuring van de speelkoffers, … Deze week wordt een heuse klimwand ingehuldigd. Lichtervelde wil de beleving en acties namelijk doortrekken naar de herfstvakantie en lanceert daarom #8810congé – Naar het Bos.

Deze congé staat het bos centraal, een setting waarbij zelfs in coronatijden gespeeld kan worden. De verschillende diensten zoals Communicatie, Cultuur, Toerisme, Jeugd, Bibliotheek, Erfgoed, Huis van het Kind en Sport bundelen terug hun krachten voor deze herfsteditie van #8810congé.

Elke dag iets te beleven

Breng je een bezoek aan de bibliotheek, neem dan zeker een kijkje in de boekenstand over het bos. Op woensdag 4 november kan je zelfs genieten van een rustig (voor)leesmoment in de Huwynsbossen (onder voorbehoud – misschien digitaal). Mag het wat wilder, ontdek dan zeker het stuntparcours in het speelbos. De kleinsten kunnen in de Huwynsbossen speurneuzen en op zoek gaan naar kabouters. Ook deze keer zitten de kerels en dames goed verstopt. Voor die iets oudere kinderen wordt aangeraden eens op zoek te gaan naar de geocaches van de mythische wezens. Ook de griezels in het centrum moeten geteld worden!

Voor de sportievelingen is een oriëntatieloop in de Huwynsbossen voorzien. Daarnaast is ook de mountainbikeroute de moeite waard. Tijdens de verlengde herfstvakantie lanceert Lichtervelde de klimmuurbrevetten! Kan jij ze alle drie halen? De gegidste wandeling werd jammer genoeg geannuleerd, maar de gemeente zet de nieuwe centrumwandeling in the picture. Ga op verkenning in ‘the urban jungle’ van Lichtervelde.Meer nieuws uit de streek


Door het nog alom aanwezig coronavirus zag …

In het voorjaar van 2021 voorziet de …