Bank-contact in Torhout

Bank-contact in Torhout


Om het sociaal contact tussen inwoners te bevorderen zet Torhout vanaf nu in op meer bank-contact in de straten. Inwoners kunnen aan een voordelige prijs een gevelbankje laten installeren en zo bijdragen aan een actiever buurt- en straatleven. Dit werd beslist op de gemeenteraad van maandag 28 september.

In steden zoals Roeselare, Gent en Leuven kennen dergelijke gevelbankjes al veel succes. Gevelbankjes dragen immers bij aan een actiever buurt- en straatleven. Zeker in straten met rijhuizen, zonder voortuinen of weinig openbare ruimte, kunnen gevelbankjes een meerwaarde bieden naar ontmoeting toe. Gevelbankjes zorgen voor verbinding, bevorderen het buurtgevoel en nodigen uit tot een praatje.

De bankjes zelf bestaan uit twee beugels die in de gevel bevestigd worden en waarop een plank kan rusten. Van zodra je het gevelbankje wenst te gebruiken draai je simpelweg de beugels open en leg je de plank erop. Het voordeel van de gevelbankjes is dat deze volledig inklapbaar zijn en daardoor geen permanente blokkage vormen van het voetpad.

Om mensen aan te moedigen een gevelbankje te plaatsen, worden de bankjes deels door het lokaal bestuur gefinancierd.

“Na de geveltuintjes, groenslingers en straattuintjes willen we nu ook volop inzetten op inklapbare gevelbankjes om onze stad gezelliger en aangenamer te maken. Groen en bankjes nodigen uit om elkaar te ontmoeten. Een babbeltje slaan met jouw buren of gezellig wat keuvelen met de mensen uit jouw straat. Een gevelbankje is hiervoor dé ideale plaats”, zegt Elsie Desmet, schepen van natuur en groen.Meer nieuws uit de streek


Meer dan 250.000 jongeren gaan elke week …

De stedelijke begraafplaatsen zijn druk bezochte plaatsen …