Bekegem viert feest voor Mia Moreaux

Datum Event: 24/10/2020

Bekegem viert feest voor Mia Moreaux


Copyright foto: ichtegem.be

Op zondag 25 oktober gaat het traditionele Laurentiusconcert in Bekegem niet door. Het coronavirus steekt er een stokje voor. In de plaats van het concert komt een coronaproof hulde aan Mia Moreaux.

“Op zondag 25 oktober zou ons Laurentiusconcert plaatsvinden. Voor deze editie stond vocaal ensemble Incensum op de planning. Deze concertreeks is heel populair en meestal snel uitverkocht. Gezien we slechts een beperkt aantal mensen in de kleine kerk van Bekegem op veilige afstand kunnen plaatsen, kan deze organisatie niet doorgaan. We wilden dit evenement echter niet helemaal opgeven”, gaat de schepen verder. “Nu lokale kunstenares Mia Moreaux 70 jaar geworden is, vond het lokaal bestuur de tijd rijp om even stil te staan bij haar nationale en internationale carrière. Intussen heeft Mia werken staan en hangen in zowat alle Europese landen en in de Verenigde Staten, Jordanië, Australië, Japan, Zuid-Amerika en zelfs in de Verenigde Arabische Emiraten”, vertelt de schepen.

Het event zal worden opgeluisterd door hoboïste Anne-Leen Gevaert uit Torhout. Ze studeerde in 2017 af aan het Lemmensinstituut als Master in de Muziek – Hobo. Ze doceert aan de Torhoutse Academie en is onder andere dirigente van het koor Lamidore. Het wordt een avond in causerievorm tussen Mia Moreaux en Eric Petit, gedocumenteerd door beelden op groot scherm. Naast de lezing zal iedereen met zijn smartphone ook een korte wandeling rond de Laurentiusommegang kunnen maken. Via de ErfgoedApp van FARO vertelt Mia Moreaux zelf over het ontstaan van en de betekenis achter elke statie van de ommegang. Ook in de kerk en op de markt krijg je wat meer toelichting rond Bekegem, Laurentius en Mia Moreaux. Deze korte erfgoedwandeling kan iedereen individueel maken vanaf 24 oktober na het downloaden van de app in de Google Play Store of de iStore. Meer info is te vinden op www.erfgoedapp.be.

Praktisch

Toegang gratis en coronaproof in de kerk van Bekegem op zaterdag 24 oktober om 20 uur. Van harte welkom na reservatie via cultuur@ichtegem.be (uiterlijk te reserveren op vrijdag 23 oktober –reservatie wordt bevestigd).Meer nieuws uit de streek


In de gemeentelijke basisschool ’t Mozaïek in …

Om de verspreiding van het coronavirus in …