Bewoner WZC Sint-Augustinus test positief

Bewoner WZC Sint-Augustinus test positief


Mede dankzij de genomen maatregelen, is het Woonzorgcentrum Sint-Augustinus er tot nu toe in geslaagd om tijdens deze tweede golf besmettingen bij bewoners te voorkomen. Helaas moeten ze melden dat er terug 1 bewoner positief test op Covid-19. Het woonzorgcentrum volgt de algemene Covid-19 situatie nauwgezet op. Zoals in de eerste golf start het woonzorgcentrum ook nu het voorziene draaiboek bij besmettingen terug op.

Een bewoner die in de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 oktober opgenomen werd in het ziekenhuis, heeft positief getest. Het bestuur en de directie heeft in overleg met de coördinerend raadgevend arts beslist om preventief alle bewoners van de getroffen afdeling, champagne 2, in afzondering te plaatsen.

Alle bewoners, personeelsleden, vrijwilligers en stagiairs van deze afdeling werden reeds getest en zullen op woensdag 4 november opnieuw getest worden. De bewoners van deze afdeling zullen tot en met vrijdag geen bezoek meer kunnen ontvangen. De bezoekregeling van de andere afdelingen blijft ongewijzigd.

Het team van het woonzorgcentrum houdt de vinger aan de pols en treft alle maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen.Meer nieuws uit de streek


Om de verzuchtingen rond de voedselbankwerking Den …