Coronaproof kerstaanbod voor de Ichtegemse jeugd

Coronaproof kerstaanbod voor de Ichtegemse jeugd


De verlengde herfstvakantie loopt op zijn einde, maar in Ichtegem wordt al vooruitgeblikt richting de kerstvakantie. Als de coronamaatregelen het dan toelaten, gaat de buitenschoolse kinderopvang terug open, zijn er verschillende kampen en ook aan de tieners werd gedacht met ‘De Caravanne on tour’.

“Het lokaal bestuur heeft alles in het werk gesteld om het jeugdaanbod tijdens de herfstvakantie op een veilige manier te organiseren”, vertelt schepen van jeugd en sport Tina Ledaine. “Naast de BKO en kampen in de eerste week van de herfstvakantie, organiseerden we ook gratis noodopvang tijdens de extra vakantieweek. ‘De Caravanne on tour’ voor de tieners kon helaas niet doorgaan omwille van de coronamaatregelen. Nu willen we alvast ons aanbod voor de kerstvakantie communiceren. De activiteiten zijn natuurlijk onder voorbehoud van de evolutie van het coronavirus, maar dat houdt ons niet tegen om de ouders alvast opvangmogelijkheden aan te bieden.”

De buitenschoolse kinderopvang opent enkel voor de allerkleinsten. “Voor de lagere schoolkinderen hebben we een sportkamp en crea- en fantasiekamp in de aanbieding. Ook peuters en kleuters kunnen aan het creakampje deelnemen”, zegt de schepen. “De tieners kunnen tijdens de kerstvakantie deelnemen aan de activiteiten van ‘De Caravanne on tour’, als de coronamaatregelen dergelijke activiteiten in december zullen toelaten. Daar hebben we nu nog geen zicht op.”

Inschrijven

Om de bubbels en de veiligheid te kunnen garanderen, is inschrijven voor het volledige kerstaanbod verplicht. Voor de buitenschoolse kinderopvang en de kampen startten de inschrijvingen op zaterdag 14 november. De inschrijvingen voor ‘De Caravanne on tour’ zullen in december kunnen gebeuren. De coronamaatregelen worden nog even afgewacht.

Communicatie

“Via de Ichtegemse lagere scholen verspreiden we een digitale flyer waar ouders alle informatie kunnen terugvinden”, voegt Tina Ledaine nog toe. Alle informatie vind je ook terug via www.ichtegem.be/kerstvakantie.Meer nieuws uit de streek