Dag van de Jeugdbeweging in Torhout

Dag van de Jeugdbeweging in Torhout


Meer dan 250.000 jongeren gaan elke week naar hun jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. De jaarlijkse ‘Dag van de Jeugdbeweging’ gaat dit jaar ook niet onopgemerkt voorbij. Integendeel! Van 6 tot 8 uur zet een werkgroep van vrijwilligers een waar huzarenstukje op poten: een livestream die vertoond wordt in de jeugdlokalen en middelbare scholen.

Dat ‘Dag van de Jeugdbeweging’ niet in z’n traditionele vorm zou plaatsvinden, stond al een tijdje vast. Gezien de huidige coronasituatie is het niet mogelijk om een ontbijtfeest voor 1.800 personen te organiseren op de Markt van Torhout. Daarom gooit de werkgroep van vrijwilligers uit de jeugdbewegingen en Jeugdraad het dit jaar over een andere boeg: een livestream die door iedereen gevolgd kan worden!

Tussen 6 en 8 uur ‘s morgens kan iedereen die dat wil de livestream volgen via www.torhout.be/dagvandejeugdbeweging. Er wordt gestreamd vanop verschillende locaties: de tuin van het Cultuurcentrum, de theaterzaal én er gaat een mobiele reporter op pad. De liveshow wordt aan elkaar gepraat door jonge Torhoutenaren, er komen gasten langs in de studio en er wordt gezorgd voor de nodige muzikale trips.

Showcase Willy Organ

Op vrijdag 23 oktober vuurt Willy Organ – om 7.30 uur ‘s morgens – een show af om vingers en tenen bij af te lekken, doch niet letterlijk. Willy Organ onderneemt een zoektocht naar zijn artistieke identiteit door muziek, dichtkunst, dans en video te doen interageren en correleren. Zijn liveshows zijn telkens uitbundige feesten, met relateerbare liedjesteksten die vaak intriest en donker zijn maar mensen ook hard aan het lachen brengen. Ondertussen klinkt de muziek eufoor en extreem dansbaar. Deze clash van absurde humor en bittere ernst zorgt soms voor veel verwarring, maar zorgt met zekerheid voor de nodige sfeer op vrijdagochtend! Inschrijven voor de showcase is gratis, maar noodzakelijk. Inschrijven kan via http://bit.ly/DVDJBWillyOrgan en gebeurt per jeugdbewegingsbubbel. Minimumleeftijd voor deze show is 14 jaar, deadline voor de inschrijvingen is maandag 19 oktober. Ook jeugdbewegingen buiten Torhout kunnen zich inschrijven.

Ontbijtacties aan de jeugdlokalen en scholen

De livestream wordt – met ondersteuning van de jeugddienst – op groot scherm vertoond aan de jeugdlokalen. De jeugdbewegingen organiseren hun eigen coronaproof ontbijtactie, in de jeugdwerkbubbels die ze tijdens hun werking ook hanteren. Leden en leiding die deelnemen aan het ontbijt dienen zich op voorhand in te schrijven bij hun eigen jeugdbeweging.

Daarnaast nemen ook de middelbare scholen VTI, VLTI en SIVI het heft in handen om een ontbijtactie te organiseren op school en daarbij de stream op groot scherm te projecteren.

Jeugdbewegingen buiten Torhout kunnen de livestream ook volgen in hun lokalen, maar dan moeten ze natuurlijk toestemming vragen aan hun bestuur.

“Dag van de Jeugdbeweging is in Torhout elk jaar een topper en een hoogtepunt voor vele jongeren binnen en buiten Torhout. Een dikke merci aan de werkgroep die dit jaar bijzonder creatief uit de hoek kwam. Vanuit het lokaal bestuur hebben we extra geïnvesteerd om een alternatief en veilig topevenement mogelijk te maken. Door het centraal evenement rond het CC en streaming via een twintigtal grote schermen op 13 locaties hopen we ook dit jaar – coronaproof – te knallen. Want net nu willen we alle jeugdbewegingen speciaal bedanken voor alle extra inspanningen ze in deze coronatijden geleverd hebben. Ze zijn van onschatbare waarde”, aldus schepen van jeugd Lieselotte Denolf.Meer nieuws uit de streek


Naar analogie met de Berenjacht, die tijdens …

Zoals velen in onze maatschappij, wordt ook …