De zomer van de Torhoutse bib

De zomer van de Torhoutse bib


Eindelijk is het zo ver, de heropening van de bib komt eraan! Vanaf 6 juli kan je terug terecht in de bib van Torhout. Al zal een bezoekje in de toekomst niet helemaal kunnen verlopen zoals je het gewoon bent. Het moet namelijk voor iedereen veilig blijven. De openingsuren, het aantal bezoekers en de bezoektijd worden daarom beperkt.

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt er gevraagd volgende richtlijnen op te volgen:

 • Het dragen van een mondmasker wordt sterk aanbevolen.
 • Hou minimum 1,5 m afstand, en schud geen handen, zowel in als buiten de bibliotheek. Respecteer de hygiënevoorschriften: gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een gesloten vuilnisbak. Geen zakdoek? Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Wie ziek is blijft thuis! Kom niet naar de bib als één van de volgende klachten hebt of als iemand in je gezin klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, verhoogde temperatuur.

Bezoek op afspraak

Om het aantal bezoekers te kunnen spreiden, wordt ervoor gekozen om te werken op afspraak.

 • Een afspraak boeken kan online via https://torhout.bibliotheek.be. Ben je niet in de mogelijkheid om online een afspraak te maken? Dan kan dat ook telefonisch gebeuren via 050 22 11 40. Na je boeking ontvang je een bevestiging per mail.
 • Kom alleen naar de bib. Lukt dat niet, breng dan maximum 1 persoon die tot je gezin behoort mee.
 • Kom op tijd en bel aan op het afgesproken tijdstip.
 • Blijf niet langer dan 20 minuten.De bibliotheek is uitzonderlijk géén ontmoetingsplaats. Gebruik je bezoektijd efficiënt.
 • Volg bij aankomst de aangeduide route.
 • Pak geen boek, cd of dvd  uit het rek, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen. Bereid je bezoek dus thuis voor: zoek de titels op die je wenst via de online catalogus. In de bib zelf wordt er gevraagd de handen te ontsmetten wanneer je de catalogus raadpleegt.
 • Materiaal terug inleveren kan via de inleverbus of aan het eerste zelfuitleentoestel.
 • Wie dit wenst kan wel nog steeds gebruik maken van de afhaalbib.

Een aantal zaken zijn voorlopig nog niet toegelaten:

 • Er is geen mogelijkheid tot gebruik van de internetpc’s.
 • Er zijn geen kranten of  tijdschriften.
 • Printen en kopiëren is niet mogelijk.

Zomerleesactie

Onder het motto ‘Lezen is reizen in je hoofd’ voorziet de bib ook een leuke zomerleesactie! Ben je tussen 3 en 18 jaar, dan kan je een ‘leesreispas’ afhalen in de bib. Verzamel zes bestemmingen door boeken in zes verschillende genres te lezen en maak kans op mooie prijzen!

Verken deze zes ‘bestemmingen’:

 1. Op expeditie: ontdek de dieren en de natuur in verhalen en informatieve boeken.
 2. Op bibbertrip: trek je stoute schoenen aan en kies een spannend boek.
 3. Op tijdreis: ga naar een ver of minder ver verleden.
 4. Op wereldreis: pak je grootste rugzak en zoek een boek over een land hier ver vandaan.
 5. Op beeldsafari: verken een fotoboek, een strip, een prentenboek, …: alles met veel illustraties kan.
 6. Op stap in wonderland: duik onder in een volledig verzonnen wereld: sciencefiction, fantasy, een ‘van de pot gerukt’ verhaal, …

Na elke gelezen boek kan je een stempel vragen in de bib. Is je reis rond en je pas vol? Vul dan je gegevens in en geef je pas ten laatste op 31 augustus af in de bib. Je maakt kans op mooie prijzen. Die worden op 11 september bekend gemaakt.

De zomerleesactie loopt van 1 juli t.e.m. 31 augustus. Iedereen tussen 3 en 18 jaar kan deelnemen. Ben jij een snelle lezer? Niets houdt je tegen om de reis meerdere keren te maken.

Laat je je graag verrassen? Dan kan je ook een verrassingsreis boeken. Vraag een verrassingspakket aan en de bib bezorgt je zes boeken passend bij de verschillende bestemmingen.

Meer informatie over alle acties van de bib kan je vinden op https://torhout.bibliotheek.be/ of op de Facebookpagina ‘Bibliotheek Torhout’.Meer nieuws uit de streek


Meer dan 250.000 jongeren gaan elke week …

De stedelijke begraafplaatsen zijn druk bezochte plaatsen …