Gratis busticket enkel nog via sms en website

Gratis busticket enkel nog via sms en website


Op woensdag en zaterdag biedt het Lokaal Bestuur Torhout al sinds 2002 gratis bustickets aan bij gebruikers van de belbus Torhout – Zedelgem – Oostkamp, geldig voor één heen- en terugreis. Vroeger kon je dit gratis ticket gewoon vragen aan de chauffeur bij je opstap. Nu kan dit niet meer. De Lijn zet immers in op nieuwe betaalopties.

De chauffeur kan geen tickets meer verkopen of aanmaken. Dat maakt het reizen niet alleen makkelijker, maar ook een pak veiliger. Geen tickets verkopen op het voertuig betekent stipter rijden. Minder cash is een pak veiliger en bovendien kunnen de chauffeurs zich bij de haltes nog meer focussen op het veilig laten op- en afstappen van reizigers.

Koop je gratis ticket aan via sms of via de website van De Lijn. Voor het sms-bericht stuur je op woensdag of zaterdag ‘TORHOUT MARKT’ naar het nummer 4884 als je aan de halte staat. Daarna ontvang je een sms-ticket waarmee je één heen- en terugreis kan maken. Dit ticket toon je aan de chauffeur als je opstapt. Door de coronamaatregelen kan je tijdelijk niet vooraan opstappen. Je moet wel een geldig vervoerbewijs op zak hebben. Hou er rekening mee dat je telecomoperator 0,15 euro aanrekent voor het verzenden van je sms-ticket. Voor een online ticket surf je op woensdag of zaterdag naar www.delijn.be/torhoutmarkt. Je moet je eenmalig registreren met je naam, voornaam, e-mailadres en telefoonnummer. Je gratis ticket activeer je door op de knop ‘Activeer’ te klikken. Ook dit ticket toon je aan de chauffeur als je opstapt. Door de coronamaatregelen kan je tijdelijk niet vooraan opstappen. Je moet wel een geldig vervoerbewijs op zak hebben.

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst met De Lijn

Het lokaal bestuur van Torhout ondertekent een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met De Lijn om dit gratis busvervoer op woensdag en zaterdag te regelen en het nieuwe ticketsysteem te implementeren.

Op de gemeenteraad van 28 september wordt het addendum aan de bestaande samenwerkingsovereenkomst van 1 juli 2003 ter goedkeuring voorgelegd, waardoor reizigers verder kunnen genieten van gratis busvervoer op de belbus op woensdag en zaterdag.

“We willen iedereen aansporen om zich op een duurzame manier te verplaatsen. Dit geldt uiteraard voor verplaatsingen naar het hart van onze stad. Met de belbus geraak je tot in het centrum en hoef je niet te zoeken naar een parkeerplaats. Daarom kiezen we ervoor om mensen gratis gebruik te laten maken van de belbus op woensdag en zaterdag. Zo stimuleren we niet enkel de duurzame verplaatsingen, ook ons handelsapparaat vaart hier wel bij”, vertelt schepen van mobiliteit, Elsie Desmet.Meer nieuws uit de streek


Eén van de speerpunten in het meerjarenplan …

Op maandag 31 augustus starten de nutswerken …