Hemicuda Rally afgelast

Hemicuda Rally afgelast


Gouverneur Carl Decaluwé heeft op 23 oktober beslist om de Hemicuda Rally niet te laten doorgaan wegens verscherpte maatregelen omtrent covid-19.

“Uiteraard is dit, aan de vooravond van onze wedstrijd, een enorme ontgoocheling”, bevestigt wedstrijdleider Jan Verschaeve. “Toen we maanden geleden de beslissing namen om te organiseren, wisten we dat er heel wat risico’s op ons pad zouden komen. Tot de laatste minuut hebben we ons aangepast en waren we ook nu volledig klaar om de wedstrijd zelfs zonder publiek te organiseren, in lijn met de nieuwe maatregelen. Waar we echter niet op gerekend hadden, is dat de wedstrijd – gezien de deelname van enkele professionelen, gezien het internationale deelnemersveld, gezien het strakke nationale veiligheidsprotocol en gezien de vele nationale veiligheidsprocedures waar we moeten aan voldoen – toch nog als amateurwedstrijd beschouwd zou worden. De exacte definitie van wat er juridisch dient te worden verstaan onder professioneel versus amateur kwam er pas na verder overleg met het Ministerie van Sport, wat meteen de reden is waarom we iedereen zo lang in onzekerheid moesten houden.”

Het deelnemersveld was dit jaar indrukwekkend, nog nooit stonden zoveel WK-piloten aan de start van een Belgische Rally. “Uiteraard in functie en als test voor de Rally van Ieper, maar het zou voor ons een onvergetelijke 20ste editie geworden zijn en een beloning voor het enorme werk dat in de afgelopen weken en maanden is verzet”, vertelt Verschaeve.

“Ik hou er aan de burgemeesters van de betrokken gemeenten, de gouverneur van West-Vlaanderen, de autosportfederaties VAS en RACB Sport van harte te bedanken voor het vertrouwen en de ondersteuning die we tot de allerlaatste moment van hen kregen. Dank ook aan de vele medewerkers, baancommissarissen en covid-stewards die klaar stonden, de sponsors en dank aan de 150 teams die – (voor de professionele teams vaak al dagen onderweg) – klaar stonden om van een prachtig rallyweekend te genieten.”


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Een paar jaar geleden ontwikkelde de gemeente …

Door de coronamaatregelen blijft de horeca dit …

Koekelare daagde dit jaar (amateur)fotografen, hobbyisten en …