Hemicuda Rally op Kortemarks grondgebied

Datum Event: 24/10/2020 t.e.m. 25/10/2020

Hemicuda Rally op Kortemarks grondgebied


Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober is er de 20ste editie van de Hemicuda Rally. Dat brengt heel wat met zich mee. Ook in Kortemark, want de rally passeert voor een stuk op grondgebied van de gemeente. Er gelden echter zeer strikte afspraken en er wordt slechts een beperkt aantal toeschouwers toegelaten.

Toeschouwers

De organisatie paste haar veiligheidsprotocol aan de meest recente coronarichtlijnen aan. Dat heeft enkele gevolgen voor de toeschouwers. Waar er oorspronkelijk een vrije toegang was tot meerdere publiekszones per KP, zal elke toeschouwer nu één specifieke publiekszone worden toegewezen. Het aantal toeschouwers per publiekszone (per ‘compartiment’) zal verder beperkt worden. In een publiekszone is eten en drinken niet toegelaten. Toeschouwers moeten zich verplicht op voorhand registreren. Nieuwe registraties zijn niet meer mogelijk, het maximum aantal toeschouwers dat volgens de nieuwe wetgeving werd bepaald, is bereikt.

Afgesloten wegen

De rally zorgt voor veel afgesloten wegen. Het parcours gaat langs de Hogestraat, Pollaertstraat, Steenstraat, Sint-Pieterskruisstraat, Noordbosstraat, Hemelstraat, Hogestraat, Watermolenstraat, Steenstraat, Bovekerkemolenstraat, Molenhoek (Koekelare), Kaaistraat, Vladslostraat, Oude Vladslostraat en Calfoortstraat. Van 7.30 tot 18.30 uur zal hier geen doorgang zijn.

Wie toch dringend op het parcours moet zijn, kan de organisatie contacteren. Vooraf op 0475 38 13 45 (Willy Picket) of op de dag van de wedstrijd via 0478 87 14 98 (dispatching rally – brandweerkazerne Koekelare).Meer nieuws uit de streek


In Kortemark wordt de lokale thuiszorgpremie vanaf …