Ichtegem toont hart voor kwetsbare kinderen

Ichtegem toont hart voor kwetsbare kinderen


Het lokaal bestuur van Ichtegem heeft een hart voor de kwetsbare kinderen en jongeren in de gemeente. Het schepencollege keurde steunmaatregelen goed om kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen toch een mooie zomervakantie aan te bieden, ondanks de coronacrisis.

“De lockdown was voor iedereen een moeilijke periode. Maar beeld je eens in dat je een kind bent in een maatschappelijk kwetsbaar gezin. Met weinig financiële mogelijkheden en dus vaak geen tot weinig ontspanningsmogelijkheden of hobby’s”, klinkt het bij Willy Hosten, schepen van sociale zaken. “Kinderen moeten na deze lastige periode een mooie zomer tegemoet kunnen gaan. Daarom brachten we samen met onze sociale dienst de kwetsbare kinderen en jongeren in kaart en beslisten we met het schepencollege om 201 Ichtegemse kinderen een kwaliteitsvol vrijetijdspakket aan te bieden, met de focus op duurzaam buitenspeelgoed.”

Het lokaal bestuur voorziet hiervoor 6.000 euro. Huis van het Kind kreeg hiervoor ook een subsidie van 1.868,67 euro.

“Daarbovenop krijgen deze 201 kwetsbare kinderen en jongeren 5 speelpleinbonnen ter waarde van 6 euro”, vervolgt schepen van jeugd Tina Ledaine. “Daarmee kunnen deze kinderen een week gratis naar de speelpleinwerking komen. Door de coronamaatregelen werkt de speelpleinwerking met een reserveringssysteem. Ouders moeten hun kind(eren) online inschrijven en onmiddellijk betalen. Dat is voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben niet evident. Dankzij deze speelpleinbonnen krijgen ze wat extra ademruimte”, besluit de schepen.Meer nieuws uit de streek


Om de verspreiding van het coronavirus in …

De Ichtegemse voedselbedeling neemt een gloednieuwe bestelwagen …